10.10.2009. / 09:41

Autor: Hina

Nobelova nagrada: Čelnik republikanaca kritizira Obamu kao pobjednika

Republikanski je čelnik dodao kako ne vjeruje da će Obama "primiti bilo kakve nagrade od Amerikanaca za otvaranje radnih mjesta, fiskalnu odgovornost ili za prijelaz s retorike na konkretnu akciju"

Barack ObamaBarack ObamaPredsjednik američke oporbene Republikanske stranke u petak je ocijenio da je predsjednik Barack Obama dobio Nobelovu nagradu za mir zbog svog "statusa zvijezde", prije nego za neka značajna postignuća.

"Pravo pitanje koje Amerikanci postavljaju je što je predsjednik Obama ustvari postigao?", kazao je u priopćenju Michael Steele, predsjednik Nacionalnog republikanskog odbora (NRC).

Steele, republikanski političar iz Marylanda afričko-američkog podrijetla koji je na čelu Republikanaske stranke od početka godine, ocijenio je kako je "na nesreću, predsjednikova zvjezdana moć zasjenila neumorne aktiviste, koji su ostvarili stvarne dosege radeći za mir i ljudska prava".

Republikanski je čelnik dodao kako ne vjeruje da će Obama "primiti bilo kakve nagrade od Amerikanaca za otvaranje radnih mjesta, fiskalnu odgovornost ili za prijelaz s retorike na konkretnu akciju".

I dok u SAD-u kritiziraju odabir Obame za nagradu za mir, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon čestitao je Obami, ocjenjujući da on "personificira novi duh dijaloga o najvećih svjetskim problemima".

Ban "iz sveg srca čestita" Obami na Nobelovoj nagradi, piše u priopćenju.

"Predsjednik Obama personificira novi duh dijaloga i osobnog angažmana oko najvećih svjetskih problema poput globalnog zatopljenja, nuklearnog naoružanja i raznih prijetnji miru i međunarodnoj sigurnosti", piše u tekstu.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika