10.10.2009. / 09:55

Autor: Hina

Gripa H1N1 usmrtila najmanje 4525 osoba u svijetu

"Ssvi moraju biti spremni na još jedan val zimi", dodao je dužnosnik

Svinjska gripa i dalje se širi po sjevernoj hemisferiSvinjska gripa i dalje se širi po sjevernoj hemisferiGripa H1N1 usmrtila je najmanje 4525 osoba u 191 zemlji i teritorijima na planetu od pojave novog virusa u ožujku, prema najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavljenima u petak.

Prethodni podaci WHO-a od 2. listopada govorili su o "najmanje 4108 mrtvih", što predstavlja razliku od 417 smrtnih slučajeva u tjedan dana.

Bolest se nastavlja širiti na sjevernoj hemisferi, posebice u SAD-u, Meksiku, u nekim dijelovima Kanade, Irske, Belgije, Nizozemske, Izraela i Japana, zemljama gdje je zabilježen neobično velik broj dišnih bolesti, ističe glasnogovornik WHO-a Gregory Hartl.

Naprotiv, vrhunac širenja pandemijskog virusa "prebačen je u Francusku", otkrio je. "No, svi moraju biti spremni na još jedan val zimi", dodao je dužnosnik.

Dok se bolest znatno povukla na južnoj hemisferi, novi virus je zahvatio najmanje 378.223 osoba u svijetu, prema najnovijim podacima WHO-a koji ističe da je brojka niža od stvarne s obzirom da mnogo zemalja više ne broji striktno svaki slučaj.

Vezane vijesti

Broj dementnih će se do 2050. utrostručiti

Broj dementnih će se do 2050. utrostručiti

Demencija, najvećim dijelom uzrokovana Alzheimerovom bolešću, do 2030. godine će se udvostručiti, a do 2050. će se utrostučiti i pogoditi oko 115,4… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika