10.10.2009. / 15:05

Autor: Martina Čizmić

Kosor: Nisam rekla da ćemo ukinuti krizni porez, samo sam razmišljala o tome

Zahvalila se predsjedniku Stjepanu Mesiću na ocjeni 'dobar' za prvih sto dana njene Vlade i obećala da će i dalje nastaviti raditi tako, te da joj je krajnji cilj ocjena 'odličan'

Ministri su se dobro zabavljali premijerki iza leđa (Foto: Screenshot)Ministri su se dobro zabavljali premijerki iza leđa (Foto: Screenshot)Premijerka Jadranka Kosor nazočila je otvaranju Kontrolnog centra sustava upravljanja i nadziranja na Janafovom Terminalu Sisak, nakon čega se u razgovoru s novinarima osvrnula i na posljednje medijske natpise o mogućem ukidanju kriznog poreza.

"Nisam ja to spomenula", rekla je premijerka i izazvala smijeh ministara Šukera i Jandrokovića koji su bili u njenoj pratnji.

"Rekla sam da bi bilo dobro kad bi se to moglo i ako bi se to moglo i ništa više", nastavila je ozbiljno premijerka dok su se ministri smješkali iza nje i pogledavali u nebo.

"Razmišljala sam prije svega kao predsjednica Vlade koja razmišlja o tome kako građani žive, o efektima toga poreza, o činjenici da smo od toga poreza oslobodili više od gotovo 900 tisuća umirovljenika, oko 600 tisuća zaposlenih. Znači svi oni koji primaju plaću, odnosno mirovinu do 3000 kuna. Govorila sam o činjenici da ćemo sljedeće godine početi lagano izranjati prema površini. Ne znam kad će biti trenutak kad ćemo udahnuti zrak, znači izroniti u potpunosti. Tako da sam razmišljala o tome kako bi bilo dobro ako bismo mogli u jednom trenutku učiniti neki iskorak. Međutim, nisam rekla da ćemo ga prije vremena ukinuti", ponovila je premijerka.

Na pitanje o toku pregovora o otkupu uskladištenog plina u podzemnom skladištu Okoli od Ine, premijerka je bila veoma kratka.

"Ne mogu govoriti ni o kakvim detaljima jer još traju razgovori. To bi bilo preuranjeno. Sigurno je da ćemo napraviti sve, dakako u zaštiti naših interes", rekla je premijerka Kosor upitana za otkup plina od Ine, odnosno iz skladišta Okoli.

Dodala je kako je, nakon svih analiza, utvrđeno da je dug Ine državi oko 1,7 milijardi kuna, a trenutno se traži model na koji će se taj dug vratiti odnosno ispuniti ta obveza prema državi.

"Mi ćemo inzistirati da se taj dug vrati tamo gdje pripada, odnosno u državni proračun", rekla je premijerka.

Zahvalila se predsjedniku Stjepanu Mesiću na ocjeni 'dobar' za prvih sto dana njene Vlade i obećala da će i dalje nastaviti raditi tako, te da joj je krajnji cilj ocjena 'odličan'.

Ocijenila je "da je makroekonomska situacija u Hrvatskoj stabilna" , te "da je Vlada usredotočena na izradu prijedloga državnog proračuna za slijedeću godinu", kazavši kako je uvjerena da će državni proračun za iduću godinu biti u zacrtanim okvirima.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika