10.10.2009. / 20:04

Autor: Martina Čizmić

Blaženi u neznanju: Uprava Podravke nije imala pojma što Marinac radi

Kako sada stvari stoje, jedino je Darko Marinac znao što se točno događa u Podravci

Darko MarinacDarko MarinacNakon što je u javnost dospjela afera Podravka, u kojoj je ta prehrambena tvrtka dala kredit od 65 milijuna kuna splitskom SMS-u, u tvrtku su ušli kriminalisti.

Provjeravali su se svi poslovi od 2000. do tada, a predsjednik Uprave Darko Marinac dao je ostavku preuzevši na sebe krivnju za taj kredit.

No, kako piše Večernji list, prošloga su tjedna u tajnosti ispitani svi članovi Upravnog odbora Podravke. Prema njihovim izvorima, policijskim istražiteljima rekli su da nisu imali nikakve veze sa plasiranjem novca preko kredita SMS-u na račun varaždinske Fime.

Da se zaključiti kako je jedini koji je znao što se u Podravki zaista događa upravo Darko Marinac.

Jer aktualna se uprava ogradila od plana managerskog preuzimanja Podravke, koji je osmišljen još 2006. godine, a koji je trebao biti realiziran preko varaždinske Fime.

USKOK posebno provjerava managerske ugovore prema kojima su manageri za uspješne rezultate bili nagrađivani dionicama Podravke. Upravo se takvim ugovorima objašnjava Podravkino kupovanje vlastitih dionica.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
31/7/09

Seaman, 10.10.09. 23:30

Krasno!
Kad je već prihvatio odgovornost hoće li i svojom imovinom nadoknaditi barem dio štete, ili je prihvaćanje odgovornosti samo deklarativne prirode? Hoće li ostali članovi uprave dobiti otkaze, jer svoj posao očito nisu znali, ili nisu htjeli raditi? Sankcionirati i onog tko ih je postavio, takve neznalice ( ili kriminalce ) se ne postavlja za članove uprave ni u lokalnom dućanu, a kamoli u Podravci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika