10.10.2009. / 20:23

Autor: Totalsport

Kvalifikacije za SP: Pobjede Kameruna i Gabona

Reprezentacije Kameruna i Gabona ostvarile su domaće pobjede u dvobojima 5. kola A skupine afričkih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo...

Kamerunski igrači slave pobjeduKamerunski igrači slave pobjeduKamerun je u Yaoundeu pobijedio selekciju Toga s 3-0. Geremi u 32., Makoun u 47. i Emana u 52. minuti bili su strijelci za uvjerljiv nastup domaćina. Togu nije pomogao niti napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor.

Gabon je pred svojim navijačima svladao Maroko s 3-1. Domaćini su do vodstva stigli nakon autogola Marokanca Mahdoufija u 45. minuti, a učvrstili ga golovima Moulounguija u 67. i Cousina u 72. minuti. Počasni pogodak za goste postigao je Taarabt u 89. minuti.

Kamerun i Gabon ovim su pobjedama ostali jedini kandidati za prvo mjesto u skupini i plasman na Svjetsko prvenstvo. Kamerun je u prednosti jer ima 10 bodova na prvom mjestu, a Gabon bod manje na drugom. U posljednjem, 6. kolu (14. studenog) Kamerun će gostovati kod Maroka, a Gabon kod Toga.

Afričke kvalifikacije za SP, 5. kolo A skupine:

Kamerun – Togo 3-0 (Geremi 32, Makoun 47, Emana 52)

Gabon – Maroko 3-1 (Mahdoufi 45 – ag, Mouloungui 67, Cousin 72 / Taarabt 89)

Redoslijed: 1. Kamerun 10, 2. Gabon 9, 3. Togo 5, 4. Maroko 3

Vezane vijesti

Afrički kup nacija: Gana u produžetku bolja od Tunisa

Afrički kup nacija: Gana u produžetku bolja od Tunisa

Nogometna reprezentacija Gane posljednja je izborila plasman u polufinalu Afričkog kupa nacija, koji se održava u Gabonu i Ekvatorskoj Gvineji. Gana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika