12.10.2009. / 12:13

Autor: Boris Bilas

Brkanovo naslijeđe: Zbog duga od 130 milijuna kuna Trogir pred bankrotom

Bivši čelnik trogirskog HDZ-a Vinko Brkan otišao je sa svih funkcija i izbjegava novinare. No bivši predsjednik gradskog vijeća Emil Kursan kaže kako gradonačelnik Rilje laže o iznosu duga

Gradonačelnik Trogira Damir Rilje (Foto: trogirportal.info)Gradonačelnik Trogira Damir Rilje (Foto: trogirportal.info)Trogir je doveden pred bankrot, već mjesecima nova gradska vlast proziva svoje prethodnike iz HDZ-a. Gradonačelnik Damir Rilje tvrdi da su ukupna dugovanja veća od 130 milijuna kuna, javlja HRT.

Iz HDZ-a odbacuju optužbe i ističu kako nije riječ o tolikom iznosu. Trogirske financije istražuje i USKOK. Dugovanja će, kao i uvijek, na kraju platiti građani.

U pet godina broj gradskih zaposlenika popeo se s 37 na čak 189, nisu se plaćali porezi ni doprinosi, duguje se HEP-u i Vodovodu, nabraja dalje gradonačelnik.

Bivši čelnik trogirskog HDZ-a Vinko Brkan otišao je sa svih funkcija i izbjegava novinare. No bivši predsjednik gradskog vijeća Emil Kursan kaže kako gradonačelnik Rilje laže o iznosu duga. Tvrdi da gradska vlast spominje kredite koji će se vraćati do 2018. Ipak, priznaje da za većinu kredita gradsko vijeće nije znalo.

Najzabrinutiji su građani jer će njima na naplatu doći svi propali projekti bivše vlasti, da li je bilo kriminala i koliki su doista gradski dugovi, pokazat će istrage mjerodavnih institucija.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika