12.10.2009. / 14:39

Autor: Hina

Konsenzus u Saboru: Dogovoreno pristupanje ustavnim promjenama

Nakon što Sabor prekosutra odluči da će pristupiti izmjenama Ustava, vladin prijedlog promjena u proceduri će se naći sa zajedničkim prijedlogom oporbenih stranaka, koji je najavio predsjednik SDP-a Zoran Milanović

Predstavnici vladajućih i oporbenih parlamentarnih stranaka dogovorili su danas na sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor da će podržati vladinu inicijativu da se krene u promjene Ustava RH, izvijestili su sudionici s današnjeg sastanka.

Odbor za Ustav tako će već sutra, na prijedlog vlade, a uz potporu oporbe, Saboru predložiti donošenje odluke da se pristupi ustavnim promjenama.

Nakon što Sabor prekosutra odluči da će pristupiti izmjenama Ustava, vladin prijedlog promjena u proceduri će se naći sa zajedničkim prijedlogom oporbenih stranaka, koji je najavio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Stranke će zatim formirati zajedničku radnu skupinu koja će razmotriti sve prijedloge i usuglasiti prijedlog ustavnih promjena, najavili su sudionici današnjeg sastanka parlamentarnih stranaka s premijerkom.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika