12.10.2009. / 14:53

Autor: Totalsport

Forlan: Dvoboj s Argentinom je utakmica na život i smrt

Polako se spušta zastor na južnoameričke kvalifikacije za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo sljedeće godine, a svakako najzanimljivija utakmica posljednjega kola bit će odigrana u Montevideu gdje se sastaju Urugvaj i Argentina...

Diego ForlanDiego Forlan“Gauči” se s 25 bodova trenutačno nalaze na četvrtome mjestu u skupini, posljednjem koje direktno vodi u Južnoafričku Republiku. Urugvajci su odmah do njih s bodom manje i svakako će tražiti pobjedu kojom bi izbjegli dodatne kvalfikacije. Ne treba u cijeloj priči zaboraviti niti šestoplasirani Ekvador koji igra utakmicu kod već sigurnog putnika Čilea, te se može umiješati u raspodjelu karata za jug Afrike.

Kako bilo, u centru pažnje bit će susret u Montevideu, a velika uzdanica domaćina bit će napadač madridskog Atletica i prošle sezone najbolji strijelac španjolske Primere, Diego Forlan.

- Meni je Argentina draga, igrao sam ondje četiri godine (Independiente, 1998.-2002., op.a.) i stekao mnogo prijatelja. Između nas postoji rivalstvo koje nije izraženo poput onoga između Argentine i Brazila ili Brazila i Urugvaja. Mi smo mali, a Brazil velik u svemu. Ipak, bit će to borba na život i smrt - veli Forlan.

- Mi igramo pred svojim navijačima i imamo priliku za scenarij iz snova - dodaje član reprezentacije koja će imati podršku od oko 73.000 navijača na stadionu Centenario, na kojem se očekuje i dolazak oko 3300 Argentinaca.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika