12.10.2009. / 18:07

Autor: Hina

Vujić: Treba ujediniti brodogradilišta Kraljevica, Viktor Lenac i 3. maj

Prijedlog rješavanja pitanja brodogradnje ujedinjenjem brodogradilišta iznijet je u Primorsko-goranskoj županiji prvi put prije nekoliko godina

Vujić predlaže ujedinjenje brodogradilišta u Kvarnersku brodogradnjuVujić predlaže ujedinjenje brodogradilišta u Kvarnersku brodogradnjuDožupan Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić na današnjoj je konferenciji za novinstvo čelništva ove županije iznio prijedlog objedinjavanja triju kvarnerskih brodogradilišta u jedinstvenu tvrtku kao rješenja problema brodogradnje na ovom području.

Po tom prijedlogu ujedinili bi se "3. maj", "Kraljevica" i "Viktor Lenac" u tvrtku "Kvarnerska brodogradnja" koja bi imala zajedničke službe nabave, prodaje, financija i razvoja.

Vujić je kazao da novac na tržištu za utemeljenje ovakve zajedničke tvrtke postoji, a da su problem samo ideje.

Dožupan Vujić ocijenio je da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor naslijedila probleme hrvatske brodogradnje, a izvijestio je da je župan Zlatko Komadina zatražio da ga premijerka hitno primi na sastanak u četvrtak na kojem bi razgovarali o pitanjima brodogradnje.

Prijedlog rješavanja pitanja brodogradnje ujedinjenjem brodogradilišta iznijet je u Primorsko-goranskoj županiji prvi put prije nekoliko godina.

Župan Komadina je još 2006. godine predlagao da se tri brodogradilišta s Kvarnera ujedine s tim da brodogradilište "Kraljevica" preuzme gradnju manjih brodova, kao što su ona za vojnu namjenu i za potrebe obalne straže.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 12.10.09. 20:55

nek propadnu ti gutači novca samo nas iskorištavaju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika