12.10.2009. / 18:54

Autor: Hina

Jandroković zahvalio Larcheru na rješavanju blokade pregovora s EU-om

Šef hrvatske diplomacije rekao je da je Hrvatska predana završetku svih potrebnih reformi, posebno u području poljoprivrede, pravosuđa i borbi protiv korupcije

Gordan JandrokovićGordan JandrokovićMinistar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednika francuskog Senata Gerarda Larchera kojemu je zahvalio na francuskim nastojanjima da se iznađe rješenje za deblokadu pristupnih pregovora, priopćio je MVPEI.

Prema priopćenju, Jandroković je zahvalio na potpori i prijateljstvu koju Francuska kontinuirano pruža tijekom hrvatskih pristupnih pregovora, posebice na iznimnom angažmanu tijekom francuskog predsjedanja Europskom unijom.

Šef hrvatske diplomacije rekao je da je Hrvatska predana završetku svih potrebnih reformi, posebno u području poljoprivrede, pravosuđa i borbi protiv korupcije i izrazio uvjerenost da će Hrvatska do sredine 2010. godine završiti pristupne pregovore.

Također je dodao da je Hrvatska i prilikom posljednjeg posjeta glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza ponovila predanost punoj suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom za prostor bivše Jugoslavije.

Jandroković i Larcher razgovarali su o budućem radu Francusko-njemačke škole u Zagrebu, a bilo je riječi i o sudjelovanju Hrvatske u Uniji za Mediteran, stoji u priopćenju MVPEI-a.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika