13.10.2009. / 12:24

Autor: Hina

Šef Narodne banke Kine postaje prvi Kinez u MMF-u

Kina i ostale zemlje u razvoju pritisnule su MMF da reformira upravljačku strukturu kako bi bolje odražavala njihovu sve značajniju ulogu u svjetskom gospodarstvu

Dominique Strauss-Kahn morao je popustiti kineskim pritiscimaDominique Strauss-Kahn morao je popustiti kineskim pritiscimaMeđunarodni monetarni fond (MMF) mogao bi uskoro imenovati potpredsjednika uprave velike kineske banke u državnom vlasništvu Bank of China na visoku poziciju u fondu na prijedlog Pekinga, objavili su u utorak lokalni mediji.

Zhu Min prvo će preuzeti poziciju u središnjoj kineskoj Narodnoj banci Kine (People's Bank of China) da bi potom postao prvi Kinez na visokoj poziciju u MMF-u, objavio je 21st Century Business Herald.

Kina i ostale zemlje u razvoju pritisnule su MMF da reformira upravljačku strukturu kako bi bolje odražavala njihovu sve značajniju ulogu u svjetskom gospodarstvu.

Zhu, veteran kineske bankarske industrije i bivši ekonomist Svjetske banke, smatra se ozbiljnim kandidatom za predstavljanje kineskih interesa u MMF-u, objavile su novine, citirajući neimenovane izvore.

U izvješću se ne navodi kada bi mogao preuzeti dužnost u MMF-u.

Glasnogovornik Bank of China odbio je komentirati tu informaciju.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika