26.05.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić, Tajana Paparella

HRVATSKA

SANADER: SUNČANI HVAR NIJE PREPUŠTEN QUAESTUSU

SANADER: SUNČANI HVAR NIJE PREPUŠTEN QUAESTUSU

Odluka oko privatizacije Sunčanog Hvara još nije donesena i pozivaju se svi da se jave na natječaj, a Vlada će ocijeniti koja je ponuda najbolja, istaknuo je u srijedu na sedmoj saborskoj sjednici premijer Ivo Sanader, odbacivši pritom kritike oporbe da su dionice tog hotelskog kompleksa već prepuštene fondu Quaestus. Sanader je odbacio prigovor SDP-ovca Josipa Leke da Vlada raspisivanjem natječaja obmanjuje javnost te da su dionice već prepuštene spomenutom fondu, što je prema riječima Josipa Leke prošli tjedan na Hrvatskom radiju potvrdio i predstavnik tog fonda. ”Što netko govori mene ne zanima. Pozivam sve u Hrvatskoj da se jave na javni natječaj, a mi ćemo odlučiti tko ima najbolju ponudu”, rekao je Sanader.
Premijer je također najavio da će Saboru do kraja ove godine predložiti novi zakon o radu nedjeljom, kojim će se poštivati i odluka Ustavnog suda i potrebe opskrbe građana.
Osim toga, najavio je i izvanrednu sjednicu na kojoj će se govoriti o mogučnosti smanjenja stope PDV-a, inaće jednom od najvažnijih predizbornih obećanja. Spomenuta će se sjednica održati i kao odgovor na prigovor SDP-a kako je nova vlast, što se proračunskog deficita tiće, popustila pred međunarodnom zajednicom. Ipak, kaže Sanader, sporni deficit sada iznosi mnogo više nego su to tvrdili u HDZ-u i MMF.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika