13.10.2009. / 14:22

Autor: Borivoje Dokler

Moćni 'superherojski' quad sa 500 KS i cijenom od 200.000 eura

Lazareth Wazuma V12, supermoćan Quad s BMW-ovim motorom do 500 KS juri preko 300 km/h, do stotke stiže ispod tri sekunde i košta oko 200.000 eura

Maskimalna brzina dostiže vrijednosti i veće od 300 km/h a ubrzanje do stotke traje manje od tri sekunde.Maskimalna brzina dostiže vrijednosti i veće od 300 km/h a ubrzanje do stotke traje manje od tri sekunde.Lazareth, egzotični francuski proizvođač supersportskih motora, automobila i quadova izradio je specijalnu verzjiu quada Wazuma nazvanu V12. Dok običnu verziju quada Wazuma pokreće Yamahin motor od 100 konjskih snaga, ultramoćnu V12 verziju za pogon koristi BMW V12 motor od 500 konjskih snaga koji se ugrađuju u BMW-ovu seriju 7.

Bioetanol za još bolje performanse

Wazuma V12 kao pogonsko gorivo može koristiti i E85 bioetanol, što motoru osigurava još veću izlaznu snagu.Wazuma V12 ima mjenjač s četiri brzine čiji se stupnjevi mjenjaju kao kod standardnog motora, a za lakše parkiranje u garažu postoji i hod unazadWazuma V12 ima mjenjač s četiri brzine čiji se stupnjevi mjenjaju kao kod standardnog motora, a za lakše parkiranje u garažu postoji i hod unazad Quad ima dva operativna moda; Normal i Supercharger. Kod vožnje u Normal modu motor isporučuje 'samo' 360 konjskih snaga, ali pritiskom na gumb Supercharger na raspolaganju je svih 500 konjskih snaga. Vozne perfomanse Wazume V12 su nevjerojatne; maskimalna brzina dostiže vrijednosti i veće od 300 km/h a ubrzanje do stotke traje manje od tri sekunde.

Superlaki materijali za težinu od 500 kilograma

Kod vožnje u Normal modu motor isporučuje 'samo' 360 konjskih snaga, ali pritiskom na gumb Supercharger na raspolaganju je svih 500 konjskih snagaKod vožnje u Normal modu motor isporučuje 'samo' 360 konjskih snaga, ali pritiskom na gumb Supercharger na raspolaganju je svih 500 konjskih snagaWazuma V12 ima mjenjač s četiri brzine čiji se stupnjevi mjenjaju kao kod standardnog motora, a za lakše parkiranje u garažu postoji i hod unazad. Cijeli quad sklapa se ručno a napravljen je od ultralaganog materijala od karbonska vlakna, titanija i magnezija. Zbog toga cijeli quad teži samo 500 kilograma, pa vozač treba 'superherojsku' snagu da bi ga zadržao na cesti.

Uskoro modeli za Lamborghinijevim i Ferrarijevim motorima

Cijena Wazume V12 kreće se oko 200.000 eura, a onima koji žele još nešto moćnije i ekskluzivnije, Cijeli quad sklapa se ručno a napravljen je od ultralaganog materijala  od karbonska vlakna, titanijuma i magnezijaCijeli quad sklapa se ručno a napravljen je od ultralaganog materijala od karbonska vlakna, titanijuma i magnezijanapominjemo da u Lazarethu uskoru planiraju napraviti i verzije s Lamborghinijevim i Ferrarijevim motorom.

VIDEO Lazareth Wazuma V12 u akciji

Vezane vijesti

BMW povlači 1.3 milijuna automobila serija 5 i 6

BMW povlači 1.3 milijuna automobila serija 5 i 6

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW povlači oko 1,3 milijuna vozila diljem svijeta zbog mogućih problema sa akumulatorom koji bi, u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika