13.10.2009. / 16:34

Autor: Boris Bilas

Bandić o kandidaturi: Ima vremena, izbori još nisu niti raspisani

Upitan što misli o inicijativi Kluba zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Skupštini o proširenju Skupštine Zagrebačkog holdinga Bandić je kazao da će provesti svaku odluku Skupštine, pa i Kluba SDP-a, utemeljenu na zakonu

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da će odluku o kandidaturi za predsjednika Republike donijeti na vrijeme, a ako se za nju odluči, nakon što je obišao cijelu Hrvatsku, treba još vidjeti što o njoj misle Zagrepčani te hoće li potporu dobiti i od gradonačelnika u više metropola koja bi mu "izuzetno puno značila".

Bandić je, na konferenciji za novinare, istaknuo da je za sada napravio 'prvi korak', a drugi i treći će učiniti ovih dana. Dodao je da će nakon "sondiranog terena donijeti najmudriju odluku" te napomenuo da za nju još ima vremena, jer izbori još nisu raspisani, ni utvrđen datum njihova održavanja.

"Za najgluplju i najneodgovorniju odluku uvijek imate vremena, ali za najmudriju i najodgovorniju morate sve izvagati i opet je pitanje jeste li dobro izvagali", rekao je. Istaknuo je kako se radi o najodgovornijoj odluci njega "kao čovjeka" i o najodgovornijoj funkciji u državi.

"Ne mislim sudjelovati na tim izborima, ja mislim pobijediti. To će biti crta razdjelnica moje kandidature i budite sigurni da ću donijeti najbolju odluku", rekao je.

Istaknuo je da luksuz da se netko kandidira da bi se kandidirao prepušta drugima te da najprije treba vidjeti što građani žele i očekuju od potencijalnog predsjednika da bi mogao pet godina služiti kao što deset godina služi Zagrepčanima. "A ja jedino što znam u životu je slušati i služiti. I to najbolje", kazao je.

Upitan koje će metropole obići naveo je da će uskoro posjetiti gradonačelnike Moskve, Muenchena te Rima.

Na upit hoće li biti proveden referendum vezan uz Dinamov stadion Bandić je rekao kako je nedavno s upravom "Dinama" dogovoreno da se provede referendum koji bi trebao biti organiziran do kraja godine. Dodao je da tu odluku treba donijeti Gradska skupština u suglasju s institucijama Republike Hrvatske i obaveznom procedurom. Smatra da bi referendumsko pitanje građanima trebalo biti jeste li za dovršetak Dinamovog stadiona na postojećoj lokaciji ili ste za novi stadion na Kajzerici. Naglasio je kako se radi o velikim novcima i da o tome trebaju odlučiti građani, a da je on osobno za stadion u Maksimiru.

Upitan što misli o inicijativi Kluba zastupnika SDP-a u zagrebačkoj Skupštini o proširenju Skupštine Zagrebačkog holdinga Bandić je kazao da će provesti svaku odluku Skupštine, pa i Kluba SDP-a, utemeljenu na zakonu.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 13.10.09. 18:43

Sto Bandicu odgovara ova igra skrivaca. Nece se on kandidirati, nije lud da napusti zlatni rudnik rodjacke inicijative uspjesnog bogacenja...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika