14.10.2009. / 12:06

Autor: Nacionalova redakcija

Čuvar Zagorčeva konja u misiji spašavanja Peveca

Kohek i dalje tvrdi kako ne poznaje Zagorca, te da mu nije jasno zašto ga povezuju s podzemljem, kao ni činjenicu da ga je nerijetko obilazila policija, usput mu pretresajući kuću

Dubravko Kohek; foto: Nova TVDubravko Kohek; foto: Nova TVOd kada je nedavno objavljeno da posrnula bjelovarska tvrtka Pevec ide u restrukruriranje, oko toga 'projekta' se vrte brojne banke, manje i više poznati strateški partneri i financijeri koji se dijelom povezuju s nekim sumnjivim tipovima iz bliže hrvatske prošlosti. Jučer se tako primjerice Dubravko Kohek, projekt menadžer kreditne institucije TriStar Imperial, zadužene za kompletno refinanciranje Pevec Grupe, žestoko obrušio na Hypo banku i Raiffeisen. Kohek je novi član Uprave koji pretendira i na čelništvo u Grupi, a rečene je međunarodne bankarske institucije optužio da nezakonito pokušavaju preuzeti imovinu Peveca.

"Ove dvije banke nemaju pravo prozivati nekog tko nije na crnoj listi što je lako provjeriti u švicarskim institucijama. Ovim putem im jasno poručujemo ukoliko ne skinu prste s obitelji Pevec, koja je ovo sve stvorila časno i pošteno, imat će problema u svojim matičnim zemljama i kod Narodne banke Austrije", zaprijetio je Kohek, demantirajući pritom neka nagađanja da je institucija na čijem je čelu izgrađena na 'prljavom' novcu. "Ne radi se o crnom novcu, a naš je cilj da refinanciramo poslovanje grupe Pevec preko kredita uglednih svjetskih banaka poput UBS-a i Credit Swissa. Prve tranša do 20 milijuna eura već je organizirana i to nije kraj jer je namjera da se i dalje nastavi financijski pomoći Pevecu", istaknuo je Kohek, tajkun o kojem se malo toga zna u hrvatskoj javnosti.

Jutarnji list piše kako je međutim poznato da se on voli voziti luksuznim automobilima te da ima vlasništvo nad zgradom u središtu Kutine, vilu na jezeru Podgarić, i kuću u Repušnici. Okolina potonje nekretnine poslužila je Koheku da u jeku afere Zagorec navodno čuva konja Suzane Bunjevac, kojoj je iz njemu znanih pobuda poklonio utamničeni general. Međutim, unatoč tim nagađanjima, Kohek i dalje tvrdi kako ne poznaje Zagorca, te da mu nije jasno zašto ga povezuju s podzemljem, kao ni činjenicu da ga je nerijetko obilazila policija, usput mu pretresajući kuću.

Vezane vijesti

Procvat posrnule kompanije: Pevec u stečaju u 2010. godini poslovao s dobiti

Procvat posrnule kompanije: Pevec u stečaju u 2010. godini poslovao s dobiti

Trgovački lanac Pevec uspješno se oporavlja: jedanaest njegovih centara u prošloj je godini ostvarilo prihode od čak 350 milijuna kuna, a ove se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika