14.10.2009. / 12:27

Autor: Hina

Čehok se ispričao zbog uvreda i incidenata na utakmici Hrvatska - Srbija

Policija je uhitila i jednog 18-godišnjaka koji je na tribini za vrijeme utakmice zapalio zastavu Republike Srbije. Mladić je uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja ga je nakon saslušanja pustila na slobodu

Varaždinski gradonačelnik Ivan ČehokVaraždinski gradonačelnik Ivan ČehokVaraždinski gradonačelnik Ivan Čehok te njegovi zamjenici Slobodan Mikac i Zlatko Horvat danas su službeno, u ime grada Varaždina, uputili članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije ispriku zbog uvredljivog navijanja dijela hrvatskih navijača za vrijeme jučerašnje utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Varaždinu, kao i zbog događaja prije i poslije utakmice.

Gradonačelnik Čehok u priopćenju izražava "žaljenje što su navijačke skupine koje su došle u Varaždin grubo iskoristile domaćinstvo grada Varaždina za upućivanje divljačkih, rasističkih i krajnje uvredljivih poruka gostujućim navijačima, igračima i vodstvu reprezentacije Srbije prije, za vrijeme i poslije utakmice".

"Članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije dužni smo ispriku te najoštrije osuđujemo i žalimo zbog incidentnog ponašanja grupe navijača koje nije i nikada neće biti dio varaždinske kulture ponašanja", kaže se u priopćenju gradonačelnika Čehoka.

"Varaždin i njegovi građani poznati su po mirnoći, gostoljubivosti i otvorenosti, te dobroj organizaciji sportskih natjecanja. Nemili događaji vezani uz utakmicu Hrvatske i Srbije te nesportsko i uvredljivo navijanje bacaju sjenu i kaljaju ugled Varaždina i cijele Hrvatske", ističe Čehok.

Osim uvredljivog navijanja policija je izvjestila i o napadu na direktora mlađih selekcija Nogometnog saveza Srbije. Incident se dogodio sat vremena prije početka susreta u centru Varaždina gdje je dvoje maloljetnika od 15 i 16 godina pokušalo nasilno skinuti jaknu s člana srpske delegacije na kojoj je pisalo "Serbia". Pokušaj napada spriječili su policajci i 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je pritom zadobio ozljedu - nategnuća gležnja, navodi se u izvješću PU varaždinske . Predstavnik srpske delegacije u napadu nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika podnijet će se prijava nadležnim tijelima.

Policija je uhitila i jednog 18-godišnjaka koji je na tribini za vrijeme utakmice zapalio zastavu Republike Srbije. Mladić je uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja ga je nakon saslušanja pustila na slobodu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika