14.10.2009. / 13:44

Autor: Hina

Kosor: 'Napravit ću sve da Ovčara ne završi u privatnim rukama'

Na pitanje kako se osjeća nakon prvih 100 dana na čelu vlade, kazala je kako se osjeća radno, kao i svaki drugi dan, ali da ima sve manje vremena

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako će napraviti sve da spomen-područje Ovčara u privatizaciji Vupika ne dođe u privatne ruke.

"To se ne može dogoditi. Dala sam nalog da se vidi o čemu se radi, jer sam o tome saznala kad i javnost. Za mene je to potpuno neshvatljivo", komentirala je Kosor novinarima u Saboru medijska izvješća o tome da je Ovčara u vlasništvu Vupika, koji je u procesu privatizacije.

"Bez obzira tko će na natječaju ostvariti uvjete za kupovinu, sasvim sigurno treba učiniti sve, i to ću apsolutno i poduzeti, da se Ovčara, odnosno to područje, izuzme", dodala je Kosor.

Na pitanje kako se osjeća nakon prvih 100 dana na čelu vlade, kazala je kako se osjeća radno, kao i svaki drugi dan, ali da ima sve manje vremena.

"Radimo na konačnoj verziji proračuna, što je iznimno težak posao, jer su limiti koji su postavljeni ministarstvima manji od prošlogodišnjih", kazala je.

Podsjetila je da će danas biti predstavljeno izvješće Europske komisije. "Mislim da možemo biti zadovoljni, da trebamo uložiti još napora, ali vjerojatno je riječ o posljednjem izvješću, jer ćemo mi taj posao sigurno završiti do sredine iduće godine", ocijenila je Kosor.

Odbacila je tvrdnje da politika usporava obračun s korupcijom. "To nije točno, to se vidi cijelo vrijeme, vlada apsolutno podupire sva neovisna tijela koja rade na istragama, otkrivanju i eventualnom procesuiranju svih koji su za nešto odgovorni, bez obzira kako se zovu", poručila je Kosor.

Još jednom je kazala kako zasad ne planira rekonstrukciju vlade. "Uvijek se u medijima, u životu svih vlada, govori o tome tko dolazi a tko odlazi. Ako bude potrebe za promjenom bilo koga, to će se dogoditi, ali sada je naš prvi posao izrada proračuna za 2010. Na tome radimo i tu imam potporu svih ministara, koji se iznimno trude završiti taj posao".

Na pitanje je li točno da razmišlja o smjeni potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, Kosor je kazala kako se "nikom ništa ne klima".

"Nikom se ništa ne klima. Svi rade svoj posao, a ministar Polančec radi izuzetno težak posao raspetljavanja sudbine brodogradilišta i u tome ima moju potporu", poručila je premijerka.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika