14.10.2009. / 15:02

Autor: Martina Čizmić

Vrančić: Mali dioničari ne žele preuzeti Badel, samo promijeniti Upravu

Opovrgnuo je neke izjave članova uprave da se mali dioničari žele 'dočepati' mjesta u Nadzornom odboru kako bi rasprodali nekretnine Badela i tako oni osobno zaradili

Ante PerkovićAnte PerkovićNakon što je u javnosti objavljeno da je predsjednik Uprave Badela 1862 Ante Perković 'podijelio' 9,91 posto temeljnog kapitala tvrtke zaposlenicima tvrtke, članovima Nadzornog odbora i "osobama u dugogodišnjoj poslovnoj suradnji", reagirali su mali dioničari.

Naime, kako je danas na konferenciji za novinare istaknuo bivši financijski direktor Badela Ante Vrančić, koji sada zastupa male dioničare, to je napravljeno kako bi se nagradili ljudi skloni Perkoviću uoči Skupštine dioničara koja bi se trebal održati ovog vikenda.

"U Badelu nema suprotstavljenih klanova, kako to neki mediji žele prikazati. Niti se mi kao mali dioničari bunimo. Ali s obzirom na to da dosadašnji način tvrtke ostvaruje katastrofalno loše rezultate godinama, smatramo kako bi trebalo promijeniti način vođenja tvrtke", rekao je Vrančić i dodao kako mali dioničari ne žele preuzeti tvrtku, ali žele da im se omogući sudjelovanje u radu Nadzornog odbora tvrtke kako bi mogli utjecati na njegov rad.

Istaknuo je kako je tvrtka dužna više od 700 milijuna kuna, od čega državi više od 100 milijuna zbog čega je i jedno vrijeme bio blokiranj njen račun i na taj način ugroženo poslovanje. Također, istaknuo je kako je Badel proteklih godina izgubio nekoliko uglednih robnih marki što je neizravno prouzročilo gubitak od 14 milijuna kuna.

"Badel kupuje i plaća dionice Kapitalnom fondu te ih prenosi na odvjetnike, a tom istom Kapitalnom fondu duguje 80 milijuna kuna. Nema tragova transakcije da je odvjetničko društvo platilo te dionice, što budi sumnju da su one samo 'parkirane' tamo do prolaska Skupštine", upozorava Vrančić.

Opovrgnuo je neke izjave članova uprave da se mali dioničari žele 'dočepati' mjesta u Nadzornom odboru kako bi rasprodali nekretnine Badela i tako oni osobno zaradili.

"Mi kao mali dioničari niti to možemo niti želimo. U interesu nam je da tvrtka posluje dobro i ostvaruje dobiti kako bi naše dionice dobile na cijeni", dodaje Vrančić.

Ističe kako je Nadzornom odboru mandat istekao još u srpnju ove godine, a Uprava nije dobila razrješnicu ni za prošlu. To bi trebalo biti riješeno na predstojećoj skupštini, no kako je jedna skupština već otkazana, navodno zbog tehničkih razloga, Vrančić sumnja da će se i ova održati u mirnoj atmosferi.

"Sigurno će nas dočekati zaštitari. Pitanje je samo hoće li nas pustiti unutra ili zadržati vani", završio je Vrančić.

Vezane vijesti

Ferdinandu Jukiću godina zatvora zbog Badela

Ferdinandu Jukiću godina zatvora zbog Badela

Bivši vlasnik i direktor Badela Ferdinand Jukić, poznat i kao trgovac oružjem, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika