07.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

BANKARSKI KRIMINAL

PROŠIRUJE SE OPTUŽNICA ZA KRAĐU 100 MILIJUNA DOLARA IZ RIJEČKE BANKE

PROŠIRUJE SE OPTUŽNICA ZA KRAĐU 100 MILIJUNA DOLARA IZ RIJEČKE BANKE

Eduard Nodilo, pritvoreni diler Riječke banke koji ju je zbog lošeg poslovanja u razdoblju od 1998. do 2002. godine oštetio za 100 milijuna dolara, bit će u ponedjeljak pušten iz pritvora. Kad je izbila afera «Riječka banka» pozornost je bila usredotočena isključivo na glavnog krivca Nodila. Međutim, u prikupljanju podataka o počinitelju istražiteljima nije promakla činjenica da je za cijeli biznis znao i onaj tko je po logici stvari morao znati za bilancu burzovnih igrarija sebi podređenog uposlenika. Tako će se na optuženičkoj klupi naći i bivši direktor Riječke banke Ivan Štokić koji je u dva navrata anonimno upozoren na nezakonitost poslovanja dilera Nodila ali ništa nije poduzimao. Štoviše, unatoč gubicima banke, s kojima se banka počela suočavati još 1998. godine Štokić je poslovne rezultate svih tih godina iskazivao u pozitivnim završnim računima. Upravo zbog te činjenice na Štokića bi se mogla primijeniti i zakonska definicija o pomagaču u izvršenju kaznenog djela.
Uz Štokića, na optuženičkoj klupi naći će se još dva uposlenika banke koji su također, zbog funkcije koje su obnašali, morali znati sve pojedinosti o poslovanju banke.

Vezane vijesti

Linić demantira Nacional: Nemam što reći na smiješne optužbe špijunskog...

Linić demantira Nacional: Nemam što reći na smiješne optužbe špijunskog podzemlja

SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić opovrgnuo je napise koje smo mogli čitati u novom broju Nacionala da je kao potpredsjednik koalicijske vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika