14.10.2009. / 15:01

Autor: Hina

Sindikat prikupio 25 tisuća potpisa za odgodu privatizacije brodogradilišta

Sindikati su tijekom pripreme i provedbe prvog kruga privatizacije brodogradilišta upozoravali da nije pravo vrijeme za privatizaciju s obzirom na nepovoljne uvjete na međunarodnom tržištu

Sindikati se protive privatizaciji brodogradilišta u vrijeme krizeSindikati se protive privatizaciji brodogradilišta u vrijeme krizeSindikat metalaca Hrvatske (SMH) prikupio je proteklih sedam dana 25 tisuća potpisa na peticiju kojom traži odgodu drugog kruga natječaja privatizacije državnih brodogradilišta i nastavak praćenja brodogradilišta jamstvima države za kredite, rekao je za Hinu v.d. predsjednika SMH-a Vedran Dragičević.

Peticiju će sindikalni povjerenici sutra predati u Banskim dvorima, a očekuju da ih primi predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Dragičević je vrlo zadovoljan brojem potpisa budući da je u brodogradilištima zaposleno oko 12 tisuća radnika, pa je očito da su peticiju potpisali mnogi građani.

Građani shvaćaju što bi značilo gašenje brodogradilišta, a njihovi potpisi govore da imamo podršku i razbijaju stereotip o tome da nas javnost ne podupire, kaže Dragičević.

Peticija SMH-a potpisuje se još danas u brodogradilištima i na javnim mjestima gradova u kojima su njihova sjedišta - Splitu, Trogiru, Rijeci i Puli.

Sindikati su tijekom pripreme i provedbe prvog kruga privatizacije brodogradilišta upozoravali da nije pravo vrijeme za privatizaciju s obzirom na nepovoljne uvjete na međunarodnom tržištu.

Na natječaj za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta u državnom vlasništvu koji je raspisan 1. kolovoza i zaključen 30. rujna pristigle su samo dvije ponude i to one tvrtke More Trogir iz Splita za Brodotrogir i tvrtke Adria Mar iz Zagreba za Brodosplit - Brodogradilište Specijalnih objekata (BSO).

Vezane vijesti

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

Hrvatska udruga sindikata i Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat poslali su otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika