14.10.2009. / 16:38

Autor: Hina

Pronađena 150 milijuna dolara vrijedna slika Leonarda da Vincija

Stručnjak za forenziku u umjetnosti iz Montreala Peter Paul Biro tvrdi da je pronašao da Vincijev otisak prsta na djelu za koje se dosad vjerovalo da je nastalo u Njemačkoj u 19. stoljeću

Slika vrijedna 150 milijuna dolaraSlika vrijedna 150 milijuna dolaraStručnjaci vjeruju da su otkrili dosad nepoznato djelo Leonarda da Vincija uz pomoć otiska prsta, prenosi agencija Associated press.

Stručnjak za forenziku u umjetnosti iz Montreala Peter Paul Biro tvrdi da je pronašao da Vincijev otisak prsta na djelu za koje se dosad vjerovalo da je nastalo u Njemačkoj u 19. stoljeću.

Kolekcionar kanadskog podrijetla Peter Silverman kupio je u newyorškoj galeriji Ganz djelo "Profil lijepe kraljevne" za anonimnog švicarskog kolekcionara po cijeni od 19.000 dolara.

Biro kaže da je na slici pronađen otisak kažiprsta ili srednjaka koji je pronađen i na slici sv. Jeronima u Vatikanu.

"Leonardo da Vinci je doslovno koristio ruke kao dio slikarske tehnike, njegovi su otisci prstiju pronađeni na mnogim djelima", kazao je Biro.

Stručnjaci kažu da će, ako je Biro u pravu, to biti prva nepoznata slika da Vincija koja je pronađena u posljednjih 100 godina. Procjenitelji tvrde da bi u tom slučaju njena vrijednost bila više od 150 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika