15.10.2009. / 09:01

Autor: Nacionalova redakcija

Agresivna 'kampanja': Tele2 dijelio pakete djeci ispred škole

Ravnatelj tvrdi kako nije znao da će se djeci dijeliti reklamni materijali, iako nije znao reći što su zaposlenici Tele2 tamo radili, osim što su 'tražili odobrenje da na školskom igralištu naprave crtež sa njihovim oznakama'. No, to ga na kraju i ne brine previše, pošto kaže da se sve događalo van školske zgrade

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaReklamiranje u školama je zakonski zabranjeno osim ako je u nastavne svrhe. Teško se može kazati da je nedavni posjet telekomunikacijske korporacije Tele2 Osnovnoj školi Brestje bilo edukativnog karaktera, pošto je osmogodišnjacima podijeljeno više start-paketa za rečenu mrežu, odnosno SIM-kartica s brojem i popratnu opremu za mobitel. Prema pisanju Novog lista, ravnatelj Miše Kutleša je znao za ovu 'kampanju' te je štoviše odobrio protuzakonito reklamiranje u krugu škole na čijem je čelu. Međutim, iz Tele2 se pravdaju kako nije bila riječ o nedozvoljenom reklamiranju, već o 'team buildingu', koji se nije dogodio samo u ovoj osnovnoj školi.

"Tele2 djelatnici posjetili su nekoliko zagrebačkih igrališta u sklopu internog team buildinga i rođendanskih aktivnosti, s obzirom da tvrtka ovog tjedna slavi četvrtu obljetnicu poslovanja na hrvatskom tržištu. Jedno od igrališta bilo je i ono Osnovne škole u Brestju. Prethodno smo kontaktirali ravnatelja škole, te dobili dopuštenje za posjet", kazala je za Novi list Valentina Junaci, voditeljica odnosa s javnošću ove telekomunikacijske tvrtke.

Oni su u sklopu ovog team buildinga imali zadatak ukrasiti igralište kredama u boji. "Kako smo tamo zatekli i nekolicinu učenika, podijelili smo sitne darove koje smo imali uza sebe", kazali su iz Tele2, ne objašnjavajući međutim na kraju kako to da su uza sebe sasvim slučajno imali više desetaka start-paketa. Kutleša pak tvrdi kako nije znao da će se djeci dijeliti reklamni materijali, iako nije znao reći što su zaposlenici Tele2 tamo radili, osim što su 'tražili odobrenje da na školskom igralištu naprave crtež sa njihovim oznakama'. No, to ga na kraju i ne brine previše, pošto kaže da se sve događalo van školske zgrade. Ne mogu ja nekome zabraniti da bude na igralištu, veli Kutleša, koji im je osobno dao odobrenje za ulazak u školsko dvorište.

Vezane vijesti

Telekomi Vladi: Ukinite porez pa ćemo ulagati

Telekomi Vladi: Ukinite porez pa ćemo ulagati

Odluka Vlade da ponovno uvede porez na telekomunikacijske usluge kojim planira uprihoditi oko 300 milijuna kuna, naišao je na ogorčenost i nevjericu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika