15.10.2009. / 10:00

Autor: Nacionalova redakcija

Lista imućnih: Od Đukanovića u Europi jedino bogatiji Berlusconi

Đukanović, kojeg talijansko tužiteljstvu sumnjiči da je glavni organizator kriminalne hobotnice koja je tu zemlju preko šverca cigareta tijekom 90-ih godina oštetila za desetke milijuna dolara, jedini se od državnika iz tranzicijskih zemalja nalazi na ovoj listi

Na internetskoj enciklopediji Wikipedia objavljena je lista najbogatijih šefova država, na kojoj je crnogorski premijer Milo Đukanović drugi najbogatiji europski državnik. Bolje je plasiran jedino talijanski kolega Silvio Berlusconi, koji zauzima ukupno sedmo mjesto, sa 9,4 milijarde dolara vrijednosti. Đukanović prema internetskoj enciklopediji raspolaže sa 14,8 milijuna eura, pa obzirom na ovu računicu ima više novca od danske kraljice.

Daleko iza crnogorskog premijera nalaze se francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i američki predsjednik Barack Obama, koji imaju tri, odnosno 1,3 milijuna dolara.

Đukanović, kojeg talijansko tužiteljstvo sumnjiči da je glavni organizator kriminalne hobotnice koja je tu zemlju preko šverca cigareta tijekom 90-ih godina oštetila za desetke milijuna dolara, jedini se od državnika iz tranzicijskih zemalja nalazi na ovoj listi.

Prvi na ovogodišnjoj svjetskoj listi najbogatijih vladara je tajlandski kralj Bhumibol Adulyadej, čija je imovina procijenjena na 20,3 milijarde eura. Bogatstvo 80-godišnjeg tajlandskog kralja većim dijelom leži u parcelama u gradu, cementarama i udjelu u jednoj velikoj banci.

Vezane vijesti

Senat blokirao "Buffettov zakon"

Senat blokirao "Buffettov zakon"

Američki Senat nije usvojio prijedlog Zakona predsjednika Baracka Obame da se poveća porez pojedincima koji zarađuju više od milijun dolara godišnje,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 16.10.09. 21:51

Koja je ljiga taj Djukanovic! Narod ga je plebiscitarno izabrao u onoj tzv. birokratskoj revoluciji, polagajuci nadu u nove, mlade kadrove...I sto se dogodilo - ovaj ih je opeljesio do gole koze. On je poslao crnogorske rezerviste na Dubrovnik "junacki ih sokoleci", da bi kad su utihnule ratne strijele, dosao da se isprica hrvatskom narodu i tako svu svoju prljavstinu gurnuo pod tepih. Fuj,gada!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika