15.10.2009. / 10:09

Autor: Andrea Belin

Prirodna maska koja briše bore i mrlje na licu

Premda je teško povjerovati da uistinu postoje preparati koje možete napraviti sami, a jednako su efikasni kao i skupe kreme iz apoteke, iskušajte naš recept

Najbolje su prirodne maskeNajbolje su prirodne maskeSvakodnevne obaveze mnogim ženama ne ostavljaju puno vremena za odlazak u kozmetičke salone. Upravo zbog manjka vremena žene zanemaruju svoj izgled, a kada se ujutro prije odlaska na posao pogledaju u zrcalo, ne mogu sakriti razočaranje. Premda su rijetke one koje vjeruju da nepravilnosti na licu mogu prekriti preparatima iz kućne radinosti, sigurni smo da će ih sljedeći recept zauvijek riješiti zabluda!

Maska od naranče i maslinovog ulja

Naime, riječ je o maski za lice za koju vam je potrebna jedna naranča i nekoliko kapi maslinovog ulja. Pomiješate dvije žličice maslinovog ulja sa sokom i koricom od jedne naranče. Dobivenom smjesom izmasirajte lice, vrat i dekolte. Masku na licu ostavite nekoliko minuta, a višak uklonite papirnatom maramicom.

Osim ovog preparata, isti takav uz dodatak malo kreme za lice i jednim žumanjkom također će vremenom ukloniti sve bore na vašem licu, a osim toga zauvijek ćete se riješiti mrlja i ostalih nepravilnosti na koži. Dobivenu smjesu nanesite četkicom za lice. Obratite pažnju da smjesu ne nanosite na područje oko očiju. Višak također uklonite papirnatom maramicom.

Djelovanje

Masnoća iz maslinovog ulja vašu kožu čini glatkom i mekanom. Odlično upija umorne i suhe stanice na koži, a odlično odgovara i masnoj koži. Vitamin C iz soka od naranče potiče proizvodnju kolagena i jača vlaknastu strukturu kože. Voćne kiseline kojima obiluje naranča također blagotvorno djeluju na kožu jer oslobađaju kožu od mrtvih stanica i čine ju nježnijom.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika