15.10.2009. / 10:43

Autor: Totalsport

Maradona: Zapamtit ću sve koji su me blatili

U trenucima euforije, nakon što je na jedvite jade uspio uhvatiti plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, argentinski izbornik Diego Maradona krenuo je u obračun s kritičarima...

Diego MaradonaDiego Maradona- Zapamtit ću sve one koji nisu vjerovali u ovu momčad i koji su me tretirali kao smeće - poručio je nekad veliki nogometaš na konferenciji za novinare nakon što je njegova reprezentacija slavila u Urugvaju s 1-0 i osigurala četvrto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama.

- Svima njima poručujem da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i to zasluženo jer smo pobijedili veliku momčad poput Urugvaja. Ja sam ili crn ili bijel, nikad u životu nisam bio siv - dodao je Maradona.

Na pitanje hoće li voditi Argentinu i u Južnoafričkoj Republici samo je kratko odgovorio:

- Moram razgovarati s predsjednikom saveza Julijem Grondonom.

Međutim, u nastavku je pokazao da itekako ima namjeru voditi “gauče” i na SP-u budući da je već objavio i koju će četvoricu nogometaša sigurno voditi u Afriku. Na njegovom se mini-popisu nalaze Javier Mascherano, Jonas Gutierrez, Martin Palermo i Mario Bolatti.

Za Liverpoolova veznjaka Mascherana to nimalo ne čudi budući da ga Maradona obožava, svoju je reprezentaciju često nazivao i “Mascherano i desetorica”. Za Newcastelova veznjaka Gutierreza Maradona, pak, tvrdi da bi trebao biti primjer svima ostalima zbog svoga borbenoga duha.

Preostala dvojica su mjesto na popisu izborila zahvaljujući presudnim pogocima u kvalifikacijama. Veteran Martin Palermo je pogodio u sudačkoj nadoknadi u utakmici protiv Perua u subotu, dok je veznjak Atletico Huracana, Mario Bolatti, bio jedini strijelac u pobjedi u Urugvaju.

Zanimljivo je da se Barcelonin čarobnjak Lionel Messi nije ugurao na prvi Maradonin popis, ali ne treba sumnjati da će za njega biti mjesta u zrakoplovu za JAR.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika