15.10.2009. / 11:49

Autor: Totalsport

Del Bosque: Ne bi bilo pravedno da domaći nisu zabili

Izbornik španjolskih nogometaša Vicente del Bosque dokazao je, osim trenerske veličine, i iznimno sportsko viteštvo nakon pobjede europskih prvaka u Zenici nad Bosnom i Hercegovinom 5-2...

Vicente del BosqueVicente del Bosque- Bila je to odlična predstava obiju momčadi. Imali smo pregršt prilika, a bili smo i iznimno uspješni pri njihovoj realizaciji. Ipak, reprezentacija BiH bila je izvanredan sportski suparnik, što našu pobjedu čini ekstravrijednom - rekao je trener koji je pobijedio u svih deset kvalifikacijskih utakmica.

- Ničeg ovoj utakmici nije manjkalo, pa tako ni sudačka nadoknada u kojoj su nam domaći zabili dva gola. Zaslužili su to. Ne običavam govoriti o sportskoj pravdi, no doista bi bilo nepravedno da nogometaši Bosne i Hercegovine nisu zabili niti jedan pogodak.

- Drugo mjesto BiH je zasluženo osvojila. I protiv nas su pokazali kvalitetu koja ih je do drugog mjesta dovela. Mislim da imaju sve preduvjete kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo obzirom na individualnu klasu svojih nogometaša i zeničku publiku koja otežava igru svakoj gostujućoj momčadi.

Del Bosque je, nakon što je iskomplimentirao Blaževićevu momčad, pohvalio i vlastite nogometaše, ponajprije Ikera Casillasa i Alvara Negreda, napadača Seville koji je obliježio dvoboj dvama golovima i dvama još ljepšim asistencijama.

Na koncu, novinari su Del Bosquea pitali o nastupu na SP-u. Nije pobjegao od uloge favorita.

- Imamo dobre igrače, dobro izbalansiranu momčad, no na SP-u će biti mnogo odličnih momčadi. Naš je cilj boriti se za naslov svjetskog prvaka, no znamo da će to biti teško. Jesmo favoriti, ali tek jedni od više njih.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika