28.05.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

ITALIJA

UMRO PREDSJEDNIK FIATA UMBERTO AGNELLI


Predsjednik FIAT-a Umberto Agnelli preminuo je u petak u 69-oj godini života, potvrdila je talijanska policija. Agnelli je predsjedavanje FIAT-om preuzeo u siječnju 2003., nakon smrti njegovog starijeg brata Giovannija. Tada je FIAT već bilježio nekoliko uzastopnih godina pada prodaje. No, već u veljači je Umberto Agnelli sa oduševljenjem obznanio poboljšanje tvrtkinih financija i najavio poboljšanja u FIAT-ovom poslovanju.
Agnelli zbog bolesti nije sudjelovao na redovnom godišnjem sastanku Fiata 11. svibnja na kojem je tvrtka objavila nove gubitke u prvom kvartalu. Glasnogovornik FIATA Raffaello Porro obznanio je prošli mjesec da se Agnelli liječi od raka, ali se nije očekivalo tako naglo pogoršanje njegovog zdravlja.
Burzovni stručnjacu smatraju da Agnellijeva smrt ne bi trebala previše utjecati na vrijednost FIAT-ovih dionica, jer se unaprijed gledano računalo na skori odlazak braće Agnelli.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika