15.10.2009. / 12:55

Autor: Hina

Rast isporuka osobnih računala u svijetu, Acer pretekao Dell

"Iznenađuje promjena na vodećim pozicijama i Acerovo preuzimanje druge pozicije", kazao je istraživač IDC-a Loren Loverd

Acer je pretekao Dell po broju prodanih računala (Foto:Reuters)Acer je pretekao Dell po broju prodanih računala (Foto:Reuters)Isporuke osobnih računala porasle su u svijetu za 2,3 posto u trećem tromjesečju a tajvanska je kompanija Acer pretekla Dell i postala drugi proizvođač kompjutora u svijetu, objavila je istraživačka tvrtka IDC.

U razdoblju od travnja do lipnja isporučeno je ukupno 78,1 milijun kompjutera i prvi je puta u ovoj godini zabilježen rast isporuka, nakon pada broja isporučenih kompjutora u prijašnja dva tromjesečja,.

Vodeći svjetski proizvođač kompjutera i dalje je Hewlett Packard, s udjelom na tržištu od 20,2 posto, a slijede Acer s udjelom od 14 posto i Dell s 12,7-postotnim udjelom.

"Iznenađuje promjena na vodećim pozicijama i Acerovo preuzimanje druge pozicije", kazao je istraživač IDC-a Loren Loverde. "Ona odražava promjenu u faktorima oblika, te kanala i cijena, naše preusmjeravanje na jeftinija računala, u čemu Dell nije tako jak".

Dell je također snažno pogodio pad korporativnih kupovina, za koje mnogi analitičari očekuju da će porasti kada se američko gospodarstvo oporavi i Microsoft objavi novu varijantu operativnog sustava Windows 7.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika