15.10.2009. / 13:42

Autor: Boris Bilas

Obrat u Širokom: Policajac uhićen zbog ubojstva Puljića

Federalna uprava policije je do sada saslušala 50-ak osoba i Kantonalnom tužiteljstvu u Širokom Brijegu podnijela 11 kaznenih prijava

Predsjednica Suda u Širokom Brijegu Dragica Šimić potvrdila je za HTV da je na prijedlog Tužiteljstva pritvoren D. V. (27), policajac iz Ljubuškog. Pritvoren je zbog osnovane sumnje da je zajedno Oliverom Knezovićem supočinitelj ubojstva i ubojstva u pokušaju. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Kako se doznaje uhićeni policajac branio se da nije pucao za vrijeme trajanja nereda. Tvrdio je da mu je Oliver Knezović, kojeg se također sumnjiči za Puljićevo ubojstvo, otrgnuo pištolj i da je on pucao. Vještačenjem su pak otkriveni tragovi baruta upravo na rukama policajca. On se tada branio da je to od baklje.

Daljnja istraga trebala bi utvrditi je li Knezović uopće oteo pištolj policajcu i ako jest je li i on pucao iz njega.

Tužiteljica Vesna Ćavar rekla je kako su od Federalne uprave policije u Tužiteljstvo do sada stigle i kaznene prijave protiv četiri osobe iz Sarajeva koje su sudjelovale u neredima u Širokom Brijegu 4. listopada.

Glasnogovornik Federalne uprave policije Robert Cvrtak izjavio je kako je Federalna uprava policije do sada saslušala 50-ak osoba i Kantonalnom tužiteljstvu u Širokom Brijegu podnijela 11 kaznenih prijava, a da se već danas može očekivati i povećanje te brojke.

Do sada je za ubojstvo Vedrana Puljića krivcem smatran Oliver Knezović iz Širokog Brijega koji je nakon kratkotrajnog zadržavanja u pritvoru uspio pobjeći pripadnicima sudske policije Federacije BiH.

Knezović je u iskazu kojega je dao širokobriješkoj policiji potvrdio kako je tijekom izgreda 4. listopada pucao iz strojnice. Obdukcijski nalaz koji je obavio patolog Hamza Žujo utvrdio je međutim kako je Puljić smrtno stradao od metka ispaljenog iz pištolja.

Policija za Knezovićem još uvijek traga, a istraga o svim okolnostima pod kojima su se dogodili izgredi u Širokom Brijegu i dalje traje.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika