15.10.2009. / 14:04

Autor: Boris Bilas

Istraga u Badelu: Krim policija istražuje poslove Ante Perkovića

Perković je inače javnosti poznat i iz afere Veliki Maestro u kojoj je bio optužen za davanje 250.000 kuna mita osuđenom odvjetniku Jurju Parazajderu

Predsjednik Uprave Badela Ante PerkovićPredsjednik Uprave Badela Ante PerkovićKako neslužbeno doznaje HRT, kriminalistička policija ušla je u Badel. Protiv predsjednika Uprave Ante Perkovića nedavno je podignuta anonimna kaznena prijava. U njoj se Perkovića optužuje da je sklapanjem brojnih štetnih ugovora oštetio kompaniju za 50 milijuna kuna.

Inače, manjinski dioničari Badela, s udjelom od oko 40 posto dionica, nezadovoljni vodstvom i rezultatima tvrtke jučer su opetovano zatražili smjenu Perkovića koji s 52 posto udjela zastupa većinu. Smatraju kako Badelu prijeti Pevecova sudbina i iščekuju komu će Hrvatski fond za privatizaciju dati povjerenje vrijedno dodatnih osam posto dionica.

U Badelu tvrde da su zahtjevi tih dioničara neistiniti. Perković smatra kako je to pokušaj da se Badel jeftino proda stranim investitorima kako bi ga rasprodali. A što se tiče dugova koji dosežu oko 400 milijuna kuna, tvrdi kako je sve uloženo u tvrtku.

Perković je inače javnosti poznat i iz afere Veliki Maestro u kojoj je bio optužen za davanje 250.000 kuna mita osuđenom odvjetniku Jurju Parazajderu. Nekoć ugledan proizvođač pića samo je prošle godine zabilježio gotovo 70 milijuna kuna gubitka.

Vezane vijesti

Operativna dobit Badela 1862 d.d. u 2011. godini 7,75 milijuna kuna

Operativna dobit Badela 1862 d.d. u 2011. godini 7,75 milijuna kuna

Badel 1862 d.d. objavio je privremene rezultate poslovanja za 2011. godinu koji pokazuju trend oporavka kroz iskazanu operativnu dobit u iznosu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika