07.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

DROGA - SAD

U AMERICI SE ZBOG TERORIZMA I POPUSTLJIVIH ZAKONA DRASTIČNO POVEĆAVA BROJ KONZUMENATA DROGA I ALKOHOLA

U Sjedinjenim američkim državama se u 2001. godini broj korisnika nelegalnih droga popeo se sa 14 na ukupno 15.9 milijuna, zaključak je velike nacionalne ankete o zloporabi droga koja je obuhvatila 70.000 osoba. Povremeno konzumiranje alkohola u proteklih mjesec priznalo je čak 48.3% Amerikanaca starijih od 12 godina u odnosu na 46.6%, koliko ih je bilo godinu dana prije.
Komentirajući anketu, direktor Ureda Bijele kuće za kontrolu zloporabe droga John Walters je ustvrdio da su glavni razlozi trenda porasta zloporabe droga i alkohola u Americi posljedice popustljivih zakona i sve veće društvene prihvatljivosti konzumiranja lakih droga, kao i nacionalni stres nakon prošlogodišnjih terorističkih napada. Tih 15.9 milijuna ljudi, koji čine čak 7.1% ukupne populacije Sjedinjenih država, najčešće konzumiraju marihuanu, ecstasy, analgetike i tablete za spavanje.
Ukupno je 16.6 milijuna Amerikanaca ovisno o drogama ili alkoholu, a 2.4 milijuna o jednom i drugom.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika