15.10.2009. / 16:03

Autor: Boris Bilas

Obrana uhićenog policajca: Knezović mi je ukrao pištolj i pucao iz njega

Prema informacijama mostarskog portala Poskok.info, Vedran Puljić stradao je od ozljeda nanesenih streljivom kalibra devet milimetara, što odgovara pištoljima marke Glock, koji su službeno policijsko oružje

Županijski sud u Širokom Brijegu i MUP Zapadnohercegovačke županije potvrdili su da je zbog sumnje u ubojstvo sarajevskog navijača Vedrana Puljića uhićen i pritvoren 27-godišnji policajac Dragan Vujević.

Pritvoren je zbog osnovane sumnje da je zajedno s Oliverom Knezovićem supočinitelj ubojstva i ubojstva u pokušaju. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Kako se doznaje uhićeni policajac branio se da nije pucao za vrijeme trajanja nereda. Tvrdio je da mu je Oliver Knezović, kojeg se također sumnjiči za Puljićevo ubojstvo, otrgnuo pištolj i da je on pucao.

Premda se Vujević branio da za vrijeme huliganskih nereda nije ispalio ni jedan metak, navodno su mu na rukama pronađeni barutni tragovi, koje uhićeni policajac pripisuje bakljama kojima su se huligani gađali.

Prema informacijama mostarskog portala Poskok.info, Vedran Puljić stradao je od ozljeda nanesenih streljivom kalibra devet milimetara, što odgovara pištoljima marke Glock, koji su službeno policijsko oružje.

Daljnja istraga trebala bi utvrditi je li Knezović uopće oteo pištolj policajcu i ako jest je li i on pucao iz njega.

Do sada je za ubojstvo Vedrana Puljića krivcem smatran samo Oliver Knezović iz Širokog Brijega koji je nakon kratkotrajnog zadržavanja u pritvoru uspio pobjeći pripadnicima sudske policije Federacije BiH.

Knezović je u iskazu kojega je dao širokobriješkoj policiji potvrdio kako je tijekom izgreda 4. listopada pucao iz strojnice. Obdukcijski nalaz koji je obavio patolog Hamza Žujo utvrdio je međutim kako je Puljić smrtno stradao od metka ispaljenog iz pištolja.

Vezane vijesti

ABA liga: Cibona bez rješenja kod Širokoga

ABA liga: Cibona bez rješenja kod Širokoga

Košarkaši Širokoga nastavili su sa odličnim izvedbama na domaćem parketu kada su u pitanju utakmice regionalne ABA lige. U nedjelju, u ogledu 18.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika