15.10.2009. / 16:47

Autor: Andrea Belin

Dvostruki oskarovac Branko Lustig zauvijek napušta filmsku produkciju

Prvi Hrvat koji je kao najbolji producent nagrađen s dvije filmske nagrade Oscar i to 1993. godine za film Schindlerova lista, te 2001. za film Gladijator, odlučio je odustati od filmske produkcije. Trenutačno se namjerava ozbiljno posvetiti židovskom Festivalu filma koji je osnovao u Zagrebu

Branko LustigBranko LustigSedamdesetsedmogodišnji hrvatski producent i glumac židovskog podrijetla Branko Lustig odlučio je da se više neće baviti produkcijom.

Naime, dvostruki oskarovac gostovao je u srijedu u židovskom Kulturnom centru Shalom. Osim što je ispričao brojne zabavne trenutke iz svog života, primjerice kada je izbjeglice iz Bosne u zamjenu za kamione hrane, pozvao da mu goli statiraju na setu Schindlerove liste, svima prisutnima obznanio je da se zauvijek namjerava ostati u Zagrebu.

Lustig smatra da ljudi stariji od pedeset godina teško opstaju u Hollywwodu, a te godine su daleko iza njega. Dodaje kako je vrijeme za neke nove projekte. Trenutačno se namjerava ozbiljno posvetiti židovskom Festivalu filma koji je osnovao u glavnom gradu Hrvatske.

Nije ni slutio da će i tu biti toliko posla. Ove godine gosti festivala biti će Pravednici koji su spašavali Židove od koncentracijskih logora.

Vezane vijesti

Tolerancije je uvijek premalo

Tolerancije je uvijek premalo

Ponedjeljak, 21. svibnjaU ponedjeljak, nakon otvorenja Festivala židovskog filma, bili smo jako sretni. Unatoč manjku novca i izostanku potpore… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika