16.10.2009. / 08:12

Autor: Boris Bilas

Novi čovjek u Vladi: Jurčić uz Podravku spašava i brodogradilišta

I dok unutarstranačke igre ne prestaju, imenovanje Ljube Jurčića na mjesto šefa Nadzornog odbora već je donijelo prve konkretne rezultate. Dionica Podravke je, naime, u četvrtak bila jedna od najprodavanijih na Zagrebačkoj burzi

Ljubo JurčićLjubo JurčićSDP-ov zastupnik Ljubo Jurčić, koji je u dogovoru s premijerkom Jadrankom Kosor preuzeo rješavanje poslovnih problema u Podravki, ponudio je premijerki svoju pomoć i pri rješavanju problema u brodogradnji, piše Jutarnji list.

"Bojim se da u brodogradnji stvari potpuno izmiču kontroli. Dvije godine koliko se Vlada bavila privatizacijom, a ne i rješavanjem nagomilanih dubioza u brodograđevnim sustavima, dovelo nas je pred najgori scenarij: zatvaranje brodogradilišta. Bojim se da stvari idu u tom smjeru, ali ne mislim da je to strategija Vlade, nego posljedica odgađanja ili bježanja od tog problema", kaže Jurčić koji je prema nekim izvorima već neko vrijeme ozbiljno angažiran u Vladi.

Ovakav angažman novog predsjednika nadzornog odbora Podravke ima svoje posljedice kako u HDZ-u tako i u SDP-u. Naime, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, navodno, uopće nije znao da će premijerka dovesti Jurčića u Podravku. Ako je to istina, to je još jedan dokaz zahladnjelih odnosa između premijerke i Polančeca te jasan dokaz da Kosor priprema teren za njegovu smjenu.

S druge strane od kada je izgubio unutar stranačke izbore za kandidata za predsjednika države Jurčić je sve rjeđi gost Iblerovog trga, a kako je već jednom nogom izvan SDP-a njegov dogovor s Jadrankom Kosor neće imati odraza na odnose unutar stranke.

Mlaka reakcija predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na vijest o Jurčićevom angažmanu u Podravci najbolji je dokaz toj tvrdnji.

"Drago nam je jer će biti dobar predsjednik NO-a", bila je cijela Milanovićeva reakcija. No, neki drugi članovi stranke ipak smatraju kako ovakav rasplet i ne mora biti toliko loš za SDP.

"To je priznanje za SDP jer pokazuje ne samo da u našoj stranci ima stručnjaka koji su spremni pomoći, nego i to da smo mi u SDP-u pošteniji od HDZ-ovih ministara koji očito nisu mogli kvalitetno obavljati taj posao. Bilo bi dobro da i premijerka to prizna i javno kaže", izjavio je Slavko Linić.

I dok unutarstranačke igre ne prestaju, imenovanje Ljube Jurčića na mjesto šefa Nadzornog odbora već je donijelo prve konkretne rezultate. Dionica Podravke je, naime, u četvrtak bila jedna od najprodavanijih na Zagrebačkoj burzi.

Dionicom se trgovalo po najnižoj cijene od 286 kuna, dok je najviša postignuta cijena na Zagrebačkoj burzi jučer dosegnula 338,5 kuna pa je cijena Podravkine dionice porasla za 14 posto.

S druge strane iz same Podravke je stigla i vijest kako će tijekom listopada i studenog izkompanije otići 153 radnika koji su prihvatili stimulativne otpremnine. Riječ je o programu restrukturiranja kojim je ove godine broj zaposlenih već smanjen za 400.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 16.10.09. 09:26

ajde nađi si pravi posao g. Bilas


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika