16.10.2009. / 10:51

Autor: Boris Bilas

Mirovinski fondovi ne žele Jurčića na čelu NO Podravke

Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune, fondovi su spremni i na prodaju svojih dionica koje predstavljaju 21-23% kapitala Podravke.

Ljubo JurčićLjubo JurčićIako cijena dionica Podravke pozitivnom blokadom u kojoj je bila u četvrtak ne signalizira tako, čini se da ipak nisu svi sretni imenovanjem Ljube Jurčića u Nadzorni odbor Podravke. Točnije, potvrdom da će on biti predsjednik NO-a prije nego je formalno zadovoljena procedura, izazvana je vrlo negativna reakcija predstavnika mirovinskih fondova iz čijih se krugova neslužbeno doznaje kako su "užasno ljuti načinom odlučivanja o tome kako će biti vođen NO Podravke". doznaje Poslovni dnevnik.

Naime, predstavnici fondova tražili su da se na čelo NO-a nikako ne postavi političar. "No, zbog raznih igara odlučeno je drugačije, zbog čega smo izrazito nezadovoljni", rekao je Poslovnom dnevniku jedan sugovornik iz krugova bliskih mirovinskim fondovima. Naglašavaju kako će sve što će se događati s Podravkom biti odgovornost "onih koji su do toga doveli ovakvim ponašanjem".

Očito je da su mirovinci imali ambiciju preuzeti vođenje Nadzornog odbora, iako to nitko izravno ne želi potvrditi. Međutim, i dalje su odlučni da na prvoj sljedećoj sjednici nadzornog tijela Podravke zatraže izglasavanje odluka koje bi dovele do promjene politike nadzora i upravljanja kompanijom. Jedna od njih je i zahtjev za održavanjem izvanredne glavne skupštine društva.

Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune, fondovi su spremni i na prodaju svojih dionica koje predstavljaju 21-23% kapitala Podravke.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
15/8/09

vergilia, 16.10.09. 15:53

Hehe, sad ne bi političara na čelu NO - a tko sjedi u mirovinskim fondovima nego političari ili njihove produžene ruke? I tko je do sad sjedio u NO Podravke nego političari ili njihove produžene ruke? Struka očito smeta, a ne to što je Jurčić - političar..:))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika