16.10.2009. / 13:30

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić ostaje izbornik: Imamo obvezu prema narodu

"Jutros smo se našli s predsjednikom gdje smo vidjeli njegovu veliku želju za našim ostankom"

Slaven Bilić (Foto: Igor Šoban)Slaven Bilić (Foto: Igor Šoban)Nakon jučerašnjeg povratka iz Astane, stožer hrvatske nogometne reprezentacije na čelu s izbornikom Slavenom Bilićem danas u 13.00 popodne održao je press-konferenciju na kojoj je obznanio svoju konačnu odluku o ostanku ili odlasku s kormila.

"Jutros smo se našli s predsjednikom HNS-a gdje smo vidjeli njegovu veliku želju za našim ostankom. Podrška javnosti je nevjerojatna, isto kao i podrška igrača. U analizi smo došli do zaključka da vjerujemo u ovu momčad i da ona vjeruje u nas, a s obzirom na podršku javnosti, igrača i vodstva HNS-a, mi imamo obvezu prema narodu da ostanemo", kazao je izbornik, ali ne na početku press-konferencije.

Bilić je držao brojnu novinarsku svitu u neizvjesnosti kao u triler filmovima, a onda je negdje pred kraj otkrio kako ostaje.

Presicu je započeo kratkim osvrtom na kvalifikacije:

"Mogu vam pričati tri sata o tome što se događalo u kvalifikacijama. Posljednjom utakmicom protiv Kazahstana zadovoljni smo do kraja. Možda oni koji nisu gledali utakmicu misle: 'Pa jedva su pobijedili 2:1'. Ali s obzirom na broj šansi koje smo napravili, lako je moglo biti 5:1 za nas. Kazhastan je stvorio protiv nas puno manje izglednih prilika nego u utakmicama s Engleskom i Ukrajinom. Na toj utakmici vidjeli smo jednu nevjerojatnu želju i odanost igrača", rekao je Bilić te je zatim otkrio kako će ukupni izvještaj o kvalifikacijama predati Izvršnom odboru sljedeći petak:

"Kao i svaki put do sada sve ćemo podastrijeti IO-u. Mi smo se već sastajali i prije utakmice Ukrajine i Engleske, razgovarali smo o svim opcijama. Međutim, nismo imali ozbiljne razgovore. Znali smo da naša budućnost ovisi o nekoliko glavnih faktora i svi su jednak važni: Pod broj jedan igrači, zatim HNS i hrvatska javnost. Jučer smo se našli u HNS da napravimo analizu svega onog što smo pričali u ove četiri godine. Znali smo mišljenje igrača i prije utakmice s Kazahstanom. Znali smo da bi oni jednako razmišljali i da smo kojim slučajem izgubili tu utakmicu. Ta je utakmica, ponavljam još jednom, pokazala nevjerojatnu privrženost i odanost", zaključi je izbornik, a onda je riječ uzeo glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je potvrdio da će sljedeći petak biti održana sjednica IO-a na kojoj će se obznaniti novi program djelatnosti:

"Naša suradnja s ovim stručnim stožerom ima kontinuitet, od mlade reprezentacije do seniora. Bilić ima uspješnost vrlo dobrih 75 posto. Nemoguće je držati puni optimum cijele vrijeme", sukus je svega što je izrekao Srebrić.

Robert Kovač, Josip Šimunić i Ivica Olić dali su naslutiti kako će reći zbogom najdražem dresu. Bilić tvrdi da se još ništa ne zna.

"Nismo o tome još razgovarali. Ima vremena."

Bilić je najavio da će ipak biti određenih promjena.

"Ponešto će se morati mijenjati, pogotovo ako neki igrači odu, ali 95 posto sadašnjeg kadra ostat će sa nama, tako da neće biti potrebe za većim lomovima. Mi smo ovu kvalifikacijsku utrku racionalno analizirali. Došli smo do zaključka je da je ona izgubljena u boksu. Broj ozlijeđenih bio je frapantan. I opet smo mi u ovoj utrci bili bolji od svih osim od Engleske. Bili smo bolji od Ukrajine i u Harkivu i u Zagrebu. Ova momčad ne traži velike izmjene i neće biti potrebno puno vremena da se uspješno krene dalje. No, bez obzira na sve, ne možemo pobjeći od činjenice da nismo ispunili cilj", priznao je Bilić, ali je i dodao:

"Doista nismo imali sreće. Prolazilo mi je to glavnom za vrijeme utakmice s Kazahstanom. Ozljede, propuštene šanse, kartoni... Svega se nakupilo u izobilju. To je primaran razlog našeg posrtaja."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
23/9/09

nikopol, 16.10.09. 19:50

Dosta se toga mora promijeniti. S takvom mocadi proizvesti tako mizeran rezultat je van svake racionalnosti.


registracija
27/7/09

columbo, 16.10.09. 21:22

Slaven Bilic je ostao i to pozdravljam, jer, nazalost u ovom momentu nemamo boljega. Ono sto ipak ne mogu presutjeti jest cinjenica da dok je Bilicu kako tako islo mahao je nekim inozemnim ponudama za odlazak... Naravno time je sebi davao vaznost. Te ponude su vjerujem jos aktualne, no vise ih ne spominje...Zasto?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika