16.10.2009. / 13:41

Autor: Hina

IBM povećao dobit u trećem tromjesečju za 14 posto

"Naša dugoročna strategija prijelaza na poslove koji donose veću vrijednost ponovno nam je omogućila ostvarivanje natprosječne margine, dobiti i priljeva gotovine u trećem tromjesečju", kazao je Samuel J. Palmisano, predsjednik i izvršni direktor IBM-a

IBM bilježi lagani rastIBM bilježi lagani rastAmerički tehnološki div IBM izvijestio je o rastu dobiti u trećem tromjesečju za 14 posto, navodeći kao razlog prijelaz na unosan softver i usluge koji je pomogao kompenzirati 7-postotni pad prihoda.

Kompanija je u trećem tromjesečju ostvarila neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u odnosu na 2,8 milijardi dolara ostvarenih godinu ranije. Prihodi su joj iznosili 23,6 milijardi dolara, jedan posto više nego tromjesečje prije, ali sedam posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

"Naša dugoročna strategija prijelaza na poslove koji donose veću vrijednost ponovno nam je omogućila ostvarivanje natprosječne margine, dobiti i priljeva gotovine u trećem tromjesečju", kazao je Samuel J. Palmisano, predsjednik i izvršni direktor IBM-a.

"Poboljšali su se i prihodovni trendovi u našem poslovanju a povećali smo i udjele u tržištu softvera i hardvera", dodao je.

Kompanija je navela da su prihodi pali za pet posto u regiji Sjeverne i Južne Amerike, te za 12 posto u Europi, Bliskom Istoku i Africi, dok su u azijsko-pacifičkoj regiji ostali nepromijenjeni.

Tehnološki gigant također je povisio prognozu za cijelu godinu, kazavši da očekuje zaradu od 9,85 dolara po dionici, u odnosu na prijašnju prognozu od 9,7 dolara po dionici.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika