16.10.2009. / 13:48

Autor: Hina

Sony Ericsson i dalje u gubitku zbog pada prodaje

Izvršni direktor na odlasku Dick Komiyama kazao je kako se nastavlja tvrtkin program preustroja koji je počeo pokazivati rezultate, te najavio skoro lansiranje novih modela mobilnih telefona

Sony Ericsson bilježi velike gubitkeSony Ericsson bilježi velike gubitkeProizvođač mobilnih telefona Sony Ericsson u petak je izvijestio o gubitku u trećem tromjesečju, najavivši nastavak programa preustroja kako bi prekinuo negativan trend poslovanja.

U navedenome je razdoblju zabilježen gubitak prije poreza u visini 199 milijuna eura, priopćila je ta grupacija. Neto gubitak iznosio je 164 milijuna eura, u usporedbi s 25 milijuna eura gubitka zabilježenog u trećem tromjesečju 2008.

Prihodi su umanjeni 42 posto na godišnjoj razini, na 1,62 milijarde eura.

Zajedničko ulaganje Sony Ericsson formirali su 2001. švedski Ericsson i japanski Sony.

Izvršni direktor na odlasku Dick Komiyama kazao je kako se nastavlja tvrtkin program preustroja koji je počeo pokazivati rezultate, te najavio skoro lansiranje novih modela mobilnih telefona.

Nakon što ga je 15. listopada zamijenio Bert Nordberg, Komiyama do kraja godine ostaje u tvrtki na funkciji savjetnika.

U trećem tromjesečju 2009. grupacija je isporučila nekih 14,1 milijuna mobilnih telefona, 45 posto manje nego u istome tromjesečnom razdoblju godine ranije, ali dva posto više nego u drugom ovogodišnjem tromjesečju. U kompaniji procjenjuju da je njihov udio u svjetskom tržištu mobilnih uređaja oko pet posto.

Dok je Sony Ericsson potvrdio prognozu daljnjeg 10-postotnog pada globalnog tržišta u 2009., konkurentska Nokia, najveći svjetski proizvođač mobilnih telefona, u četvrtak je revidirala naviše prognozu za globalno tržište mobilnih telefona za 2009., te tako sada umjesto 10-postotnog očekuje pad od sedam posto.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika