16.10.2009. / 14:12

Autor: Boris Bilas

Na zemljištu oduzetom od zemunskog klana gradi se policijska stanica

Ustavni sud Srbije zatražio je mišljenje Skupštine Srbije o zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, a rok za odgovor je 60 dana

Milorad Ulemek LegijaMilorad Ulemek LegijaNa terenu u beogradskoj Šilerovoj ulici , koji je nedavno trajno oduzet nasljednicima vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, biti će sagrađena zgrada Policijske uprave Zemun, rekao je jučer Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde Srbije, donosi Blic.

Rješenje o izgradnji zemunske policijske stanice na tom terenu još nije potpisano, ali su zato u četvrtak Ministarstvo pravde, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom i beogradska općina Zvezdara potpisali ugovor o preuzimanju kuće Darka Ercega, osuđenog za trgovinu narkoticima.

Policiji će pripasti i dio kuće koji je oduzet od Milorada Ulemeka Legije, ali se još raspravlja o njenoj točnoj namjeni. U Leskovcu je oduzeta kuća Bojana Stojčića, osumnjičenog za organizaciju kriminalne skupine iz Leskovca koja se tereti za pranje novca.

Homen je naveo kako se vodi više od 260 postupaka za oduzimanje imovine kriminalcima. Inače, Ustavni sud Srbije zatražio je mišljenje Skupštine Srbije o zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom, a rok za odgovor je 60 dana.

Inicijativu za ocjenu ustavnosti ovog zakona podnijela je odvjetnička kancelarija "Tomanović", koja zastupa Sretena Jocića - Jocu Amsterdama, a u obrazloženju je navedeno kako je taj zakon u suprotnosti s Ustavom, kao i s Europskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika