17.10.2009. / 12:00

Autor: Borivoje Dokler

Najbrži automobil na svijetu

Ifidel Spectre Perfomance na slanoj stazi u Bonnevillu postigao je brzinu od 532 kilometara na sat, čime je posato najbrži automobil na svijetu pokretan benzinskim motorom

Infidel pokreće prerađeni Cadillacov V8 motor koji isporučuje moćnih 1900 konjskih snagaInfidel pokreće prerađeni Cadillacov V8 motor koji isporučuje moćnih 1900 konjskih snagaAutomobil Infidel, djelo proizvođača ekstremnih hot-rod vozila Spectre Perfomance, postalo je najbrži auto na svijetu pokretan benzinskim motorom. Ifidel je na slanoj stazi u Bonnevilleu iz trećeg pokušaja postigao brzinu od 532 kilometara na sat. U 'cestovnu raketu' ugrađen je stari Cadillacov V8 motor koje se ugrađivao u modele iz 70-ih godina. Motor od 8.7-litara, pojačan s dva turbopunjača Ifidelu je osigurao impresivnu snagu od 1900 konjskih snaga. Automobil je vozio veteran Kenny Hoover, koji iza sebe ima već 40 brzinskih rekorda.

Dogodine napad na novi rekord

Amir Rosenbaum, 49-godišnji vlasnik i osnivač tvornice Spectre Perfomance, najavio je kako se sljedeće godine Automobil je vozio veteran Kenny Hoover, koji iza sebe ima već 40 brzinskih rekordaAutomobil je vozio veteran Kenny Hoover, koji iza sebe ima već 40 brzinskih rekordavraća na stazu u Bonnevilleu u nadi da će postići brzinu od 400 milja na sat (644 km/h) i time postaviti novi rekord.
Službeno najbrži automobil na svijetu je Thrust SSC s postignutom brzinom od 1228 kilometara na sat, a najbrži automobil pokretan dizelskim motorom je JCB Dieselmax s 563 kilometara na sat.

VIDEO Obaranje svjetskog brzinskog rekorda na stazi u Bonnevilleu

Vezane vijesti

Novi svjetski rekord Jelene Isinbajeve

Novi svjetski rekord Jelene Isinbajeve

Ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva (29) srušila je vlastiti svjetski dvoranski rekord na mitingu u Stockholmu. Novi rekord iznosi pet metara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika