16.10.2009. / 15:38

Autor: Nacionalova redakcija

Crna Gora: Zaplijena 2,8 tona kokaina izazvala rat narko kartela

"Privode se osobe za koje se vjeruje da su dio trenutno najmoćnije kriminalne organizacije u ovom dijelu Europe", priča Pressov izvor

Zaplijenjeno je 2,8 tone kokaina vrijedne 250 milijuna euraZaplijenjeno je 2,8 tone kokaina vrijedne 250 milijuna euraZajednička akcija zaplijene droge kojom su američka DEA i srpska Bezbedonosno-informativna agencija zaplijenile rekordnih 2,8 tona kokaina namijenjenog distribuciji na europskom tržištu pomrsila je račune crnogorskoj narko-mafiji.

Kako piše Press Online, narko-kartel naručio je kokain iz Južne Amerike i on je trebao biti dostavljen u luku Bar u Crnoj Gori.

"Kartel je izuzetno jak. Ima dobre političke veze i mnogo novca. Zbog toga se sumnja da su preko posrednika sudjelovali u privatizaciji u Srbiji te da su kupili hotele u Novom Sadu i Subotic, ali i da posjeduju više ugostiteljskih objekata u Beogradu", priča Pressov izvor.

Zanimljivo je da je cijela operacija bila obavijena velom tajnosti te je za nju znalo samo nekoliko ključnih ljudi. Strahovalo se da su neki pripadnici policije povezani sa narko-kartelom te bi bilo kakvo curenje informacija moglo ugroziti akciju.

No, osim zaplijene, srbijanska policija krenula je u akciju razbijanja kartela u Srbiji. Privedeno je nekoliko osumnjičenih koji su povezani sa crnogorskim narko-kartelom, a uhićenja se provode i u nekoliko europskih zemalja.

"Privode se osobe za koje se vjeruje da su dio trenutno najmoćnije kriminalne organizacije u ovom dijelu Europe", priča Pressov izvor.

Upravo zbog policijske akcije veoma je vjerojatno da će u podzemlju izbiti veliki obračun. Narko-karteli će se 'gotovo sigurno' boriti za prevlast nakon što je crnogorski završio pod istragom, jer ipak se radilo o kokainu vrijednom 250 milijuna eura.

"Naši podaci kažu da je kupovina kokaina u Južnoj Americi financirana sredstvima nekoliko klanova. Mnogi će ostati mnogima dužni i veoma je moguće da će doći do pravog rata među narko-dilerima", upozorava sugovornik.

Iako su to još uvijek nepotrvđene informacije, u isto vrijeme kada je objavljena vijest o zaplijeni droge, srbijanska je policija započela veliku akciju u Kragujevcu. Press je doznao da su uhićena tri muškarca, ali u policiji to nisu željeli niti potvrditi niti opovrgnuti ističući kako se radi o veoma povjerljivoj akciji.

Vezane vijesti

U Velikoj Britaniji je zaplijenjen kokain vrijedan 300 milijuna funti

U Velikoj Britaniji je zaplijenjen kokain vrijedan 300 milijuna funti

U Velikoj Britaniji je zaplijenjena najveća količina kokaina do sad, izvještava BBC. Ukupno je zaplijenjeno 1.2 tona 90-postotnog kokaina, koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika