16.10.2009. / 17:12

Autor: Martina Čizmić

Majstor sapunica na čelu Peveca: Vladimir Šelebaj novi šef Uprave

Glavni preduvjet za nastavak poslovanja biti će prihvaćanje sporazuma o namirenju duga od strane najvećeg broja vjerovnika koji će na taj način dati podršku procesu restrukturiranja na novim osnovama

Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak ŠelebajVladimir Šelebaj i Dijana Čuljak ŠelebajPevec Grupa je na inicijativu najvećih vjerovnika i u dogovoru s vlasnicima, imenovala novu Upravu, priopćeno je danas iz te tvrtke. Na mjesto predsjednika Uprave imenovan je Vladimir Šelebaj-Sellier, poznatiji kao suprug HTV-ove novinarke Dijane Čuljak Šelebaj. Vladimir Šelebaj je široj javnosti postao poznat nakon što je izbila afera oko njegovog sudjelovanja u upravi Digitel Multimedije, u čijem su sastavu Ring multimedia i Core media. Problem je bio što je vlasnica Core media bila njegova supruga, Dijana, čime je bila u sukobu interesa kada je Core media proizvodila emisije za HRT.

Drugi član Uprave je Danijel Pevec, sin Zdravka Peveca. Konzultantska kuća KPMG, koja je do sada radila na planu restrukturiranja Pevec Grupe će nastaviti davati podršku grupi i novoj Upravi kroz usluge interim managementa.

Novi krizni management ima prije svega zadatak postići čvrste dogovore sa vjerovnicima i dobavljačima, vratiti povjerenje kupaca i stabilizirati poslovanje. Na žalost, ističu u tvrtki, stanje u Pevec Grupi ukazuje i na mogući stečaj, koji će nova Uprava uz gore navedene dogovore pokušati spriječiti. Glavni preduvjet za nastavak poslovanja biti će prihvaćanje sporazuma o namirenju duga od strane najvećeg broja vjerovnika koji će na taj način dati podršku procesu restrukturiranja na novim osnovama.

Pevec Grupa bitan je poslovni subjekt u Republici Hrvatskoj o kojem ovise 2500 zaposlenika i njihove obitelji kao i više od 1.600 dobavljača, poslovnih partnera i vjerovnika čiji interesi će se pokušati maksimalno zaštititi, ističu na kraju priopćenja iz Pevec Grupe.

Vezane vijesti

Šelebaj danas na slobodi uz jamčevinu

Šelebaj danas na slobodi uz jamčevinu

Poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier popodne izlazi iz zatvora u Remetincu pošto je platio jamčevinu od 100.000 eura i založio kuću na otoku Hvaru,… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 16.10.09. 22:43

Mislio sam da Pevec želi spasiti tvrtku. Ovako, sa Šelebajem mu je stečaj siguran. Stručnjak čiji je znak raspoznavanja žena je stvarno stručnjak kakav treba Zdravku Pevecu.


registracija
27/8/09

Lujo1, 18.10.09. 22:10

Nazdravlje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika