16.10.2009. / 18:51

Autor: Hina

Pod vatrom: Tajanstveni snajperisti pucaju na nove automobile

"Nije problem samo gubitak automobila", kaže se u izjavi policije. "Pucanje je krajnje opasno za vozače kamiona i druge u prometu", upozoreno je

Nitko ne zna kada i gdje snajperisti pucaju po automobilimaNitko ne zna kada i gdje snajperisti pucaju po automobilimaJedan ili više tajanstvenih snajperista u zadnjih je 15 mjeseci pucalo na nove automobile utovarene na kamione u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj, rekla je njemačka policija u petak.

Od srpnja 2008. do listopada 2009. policiji je prijavljeno 225 slučajeva samo u Njemačkoj, a u pucanju na automobile nitko nije ozlijeđen.

Savezna policija u Wiesbadenu je izvijestila da ne postoji obrazac u napadima, nije poznato koji je kalibar oružja uporablje, a detektivi nisu sigurni love li jednu osobu ili skupinu.

"Sva prostrijeljena vozila bila su sasma nova, no nema prepoznatljiva pokazatelja u nekoj marki, stilu i cijeni", rekao je istražitelj njemačke policijske agencije koja od sredine kolovoza koordinira prekogranični lov na odgovorne.

Vozači kamiona štetu uglavnom primijete kad istovaruju automobile s kamiona i ne mogu se sjetiti pucnjeva.

"Nije problem samo gubitak automobila", kaže se u izjavi policije. "Pucanje je krajnje opasno za vozače kamiona i druge u prometu", upozoreno je.

Vezane vijesti

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Direktor talijanske nuklearnoenergetske tvrtke Ansaldo Nucleare, podružnice talijanskog industrijskog diva Finmeccanice, ranjen je u ponedjeljak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika