17.10.2009. / 11:41

Autor: Totalsport

SP U-20: Nogometaši Gane svjetski prvaci

Nogometaši Gane do 20 godina postali su svjetski prvaci, nakon što su u finalu, boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-3), pobijedili vršnjake iz Brazila...

Igrači Gane slave pobjeduIgrači Gane slave pobjeduRegularnih devedeset minuta, pa i pola sata produžetaka, je prošlo bez pogodaka, pa su udarci s bijele točke odlučivali slavljenika na natjecanju kojem je domaćin bio Egipat.

Brazil je nekoliko puta bio nadomak konačnog slavlja. Od 37. minute, što znači nešto više od osamdeset minuta, Gana je igrala s igračem manje. Iako nije bio posljednji igrač, prestrogo je iz igre isključen Addo.

S igračem više je, logično, Brazil dominirao (24-7 udarci prema suparničkim vratima), no nikako nisu uspjeli materijalizirati premoć. Kako je utakmica odmicala tako su Brazilci bivali sve nervozniji.

Tijekom izvođenja jedanaesteraca ponovno je Brazil bio u prednosti. Njihova prva tri izvođača (Alan Kardec, Giuliano i Costa) su bili precizni, a zlato je u rukama imao, u petoj seriji, Maicon. No, on je pucao iznad vratiju, Adiyiah je vratio Ganu u igru pogotkom, a novi brazilski izvođač (Teixeira) je također bio šeptrljav, te mu je ganski vratar Agyei obranio udarac.

Tako je priliku da postane junak dobio Ganac Badu, a on je pogodio mrežu za veliko slavlje Gane u Egiptu.

SP U-20, finale:

Gana - Brazil 0-0, 0-0, nakon jedanasteraca 4-3

za 3. mjesto:

Mađarska - Kostarika 1-1, nakon jedanaesteraca 2-0 (Koman 90+1 / Urena 81

Vezane vijesti

Maicon pauzira tri tjedna

Maicon pauzira tri tjedna

Uz sve probleme s lošim rezultatima, nogometaši Intera na tri tjedna ostali su bez Brazilca Maicona koji se ozlijedio u porazu kod Marseilla 1-0 u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika