18.10.2009. / 14:24

Autor: Totalsport

ATP Šangaj: Davidenko bolji od Nadala u finalu

Ruski tenisač Nikolaj Davidenko pobjednik je jakog ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, na kojem je imao status šestoga nositelja...

Nikolaj DavidenkoNikolaj DavidenkoSjajnom igrom izborio je osmi igrač svjetske ljestvice tenisača profesionalaca pobjedu nad Novakom Đokovićem u polufinalu, a sve je ponovio i dan kasnije u izvrsnom finalnom meču protiv drugog tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala, kojeg je svladao 7-6(3), 6-3.

Dva sata i tri minute odličnog tenisa prošle su u sigurnijoj igri Rusa koji je došao do treće pobjede u sedmom meču protiv bivšeg broja jedan ATP-ove ljestvice. Imao je Davidenko prednost breaka u prvome setu (vodstvo 2-1), no i dopustio Nadalu da se vrati u meč (kod 4-4) i prvi osigura trinaestu igru u kojoj, ipak, nije mogao više od tri puta proslaviti poen.

Unatoč ukupno čak 38 neprisiljenih pogrešaka (Nadal 23), Davidenko je vrlo dobro izgledao i u nastavku igre. Uzeo je Španjolcu servis, te poveo 4-2, a potom mirno priveo meč kraju. Drama na meč-loptu, kada je Nadal pozvao hawk-eye na svoju sumnjivu loptu, tek je zakratko odgodila slavlje Rusa, kojem je video-snimka išla u prilog.

Rusu je ovo, nakon Kuala Lumpura, Umaga i Hamburga, četvrti i najznačajniji osvojeni turnir u godini. Ukupno je stigao do brojke od 18 osvojenih turnira.

ATP Šangaj, finale:

Davidenko (6) - Nadal (1) 7-6(3), 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika