29.05.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

DEN HAAG

ICTY: PRESUDA PROTIV MILANA BABIĆA 7. LIPNJA

Međunarodni kazneni sud (ICTY) u Den Haagu obznanio je u subotu da će objaviti presudu protiv bivšeg čelnika hrvatskih Srba Milana Babića 7. lipnja. Babić je priznao krivnju za zločine protiv čovječnosti u siječnju ove godine i iako je bio saveznik Slobodana Miloševića tijekom rata u Hrvatskoj, svjedočio je protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika optuženog pred ICTY-jem za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine.
Prema optužnici koju je 6. studenog 2003. potpisala tužiteljica Carla del Ponte Babić je bio učesnik ‘’udruženog zločinačkog poduhvata’’ koji je započeo najkasnije 1. kolovoza 1991. i trajao najmanje do lipnja 1992. U optužnici stoji da je svrha tog pothvata bila da se veći dio hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva prisilno i trajno ukloni sa jedne trećine teritorija RH, kako bi taj teritorij postao dio nove države pod srpskom dominacijom, činjenjem zločina kojima se krše odredbe članaka 3. i 5. Statuta Međunarodnog suda.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika