19.10.2009. / 07:35

Autor: Boris Bilas

Anketa Pulsa: Josipović vodi, Hebrang popularniji od Sanadera

Očito je kako birači Sanaderu nisu oprostili nagli i neobjašnjeni odlazak iz političke arene, pa bi njegovu predsjedničku kandidaturu trenutno podržalo samo 5 % birača. Sanadera podržava manje birača nego Vesnu Škare Ožbolt i jednaki broj kao Damira Kajina

Ivo Sanader i Milan BandićIvo Sanader i Milan BandićIvo Josipović još uvijek je najpopularniji predsjednički kandidat i čvrsto drži svoje vodstvo, a Ivo Sanader, kad bi se kojim slučajem odlučio kandidirati za šefa države, mogao bi tek iz donjeg dijela tablice čeznutljivo pogledavati prema svome imenjaku, pokazalo je istraživanje koje je agencija Puls provela za Večernji list.

Prema ovoj anketi Josipovića podržava 26,6 posto birača, zanimljivo kako mu je najbliži konkurent netko tko još nije objavio kandidaturu, njegov stranački kolega Milan Bandić.

Naime, Bandić u Pulsovoj anketi dobiva 11,3 posto glasova ili pola posto više od Nadana Vidoševića. Uz to vrlo su blizu i Vesna Pusić i Andrija Hebrang pa bi borba za ulazak u drugi krug mogla biti vrlo neizvjesna.

"Bandić je vrlo inteligentno vodio igru. Neizjašnjavanjem o kandidaturi poticao je znatiželju i postigao da se svi bave njime, da ispituju njegov rejting i da ga svaki dan ljudi iz medija pitaju za namjere. Međutim, to traje predugo, previše je koketirao i sad se doveo u situaciju da više ne može odbiti kandidaturu jer bi ispao kukavica. Zato sam uvjeren da će se vrlo skoro kandidirati, kao što sam uvjeren da će, uđe li u drugi krug, pobijediti", rekao je za Večernji list Žarko Puhovski.

U istoj anketi na među predsjedničke kandidate uvršten je i bivši premijer i nekada jedan od najpopularnijih hrvatskih političara Ivo Sanader. Očito je kako birači Sanaderu nisu oprostili nagli i neobjašnjeni odlazak iz političke arene, pa bi njegovu predsjedničku kandidaturu trenutno podržalo samo 5 % birača. Sanadera podržava manje birača nego Vesnu Škare Ožbolt i jednaki broj kao Damira Kajina.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 19.10.09. 10:01

Tko uopce moze podrzati Sanadera nakon njegovog besramnog odstupanja?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika