19.10.2009. / 11:04

Autor: Hina

Momčilo Krajišnik u zatvoru s ubojicama djece i islamskim teroristima

Krajišnik je, naime, osuđen zbog progona i deportacije nesrpskog stanovništa, uglavnom muslimana, pa je stražarima dat naputak da se pobrinu da Krajišnik ne izazove rasnu mržnju

Momčilo KrajišnikMomčilo KrajišnikBivši vođa bosanskih Srba Momčilo Krajišnik, osuđen na haaškom sudu (ICTY) za zločine protiv čovječnosti, nalazi se na izdržavanju kazne u britanskom zatvoru kojeg popularno zovu Palača čudovišta, piše britanski list Daily Express.

Šezdesetčetverogodišnji Krajišnik će 20-godišnju kaznu služiti u Wakefieldu, zajedno s ubojicama djece Royom Whitingom i Robertom Blackom.

Prema europskom sporazumu, bivši predsjednik parlamenta bosanskih Srba stavljen je u ćeliju u D krilu zatvora u Sjevernom Yorkshireu prije dva tjedna. Nalazi se nasuprot Whitingove ćelije, ubojice školarke Sarah Payne, navodi list.

U D krilu se nalazi i muslimanski zatvorenici, no islamski teroristi su premješteni u druga krila. Krajišnik je, naime, osuđen zbog progona i deportacije nesrpskog stanovništa, uglavnom muslimana, pa je stražarima dat naputak da se pobrinu da Krajišnik ne izazove rasnu mržnju, dodaje se u članku.

Izvor u zatvoru je kazao da Krajišnik većinu vremena provodi čitajući, a da izlazi iz ćelije samo po hranu.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika