19.10.2009. / 14:15

Autor: Martina Čizmić

Štimac: Slijedi kopernikanski obrat u kontroli Podravke

Svi obvezni mirovinski fondovi u Podravci imaju 22 posto dionica i zasigurno će imati značajnu ulogu u njenom upravljanju u budućnosti

Dubravko ŠtimacDubravko ŠtimacDubravko Štimac, prvi čovjek PBZ/Croatia osiguranja iznenadio je mnoge na konferenciji Zagrebačke burze u Splitu kada je najavio 'kopernikanski obrat' u kontroliranju poslovanja Podravke.

Kako piše Business.hr, Štimac je istaknuo kako bi mirovinski fondovi trebali imati veći utjecaj na kompanije u kojima su značajni vlasnici, kao što je to slučaj sa Podravkom.

Naime, svi obvezni mirovinski fondovi u Podravci imaju 22 posto dionica i zasigurno će imati značajnu ulogu u njenom upravljanju u budućnosti.

Dinko Novoselec iz AZ obveznog mirovinskog fonda je također istaknuo kako će ulaskom Hrvatske u EU, fondovima postati dostupne nove dionice sa europskog tržišta što će uzrokovati selekciju unutar domaćih portfelja. Zbog toga će fonodvi postati još utjecajniji vlasnici u nekim kompanijama.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika