19.10.2009. / 14:34

Autor: Martina Čizmić

Spas za Željezaru u tajnim pregovorima Vlade i Carlson fonda?

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako je Vlada već postigla određene dogovore sa predstavnicima radnika te ih je zamolila da pričekaju i vjeruju Vladi da će pronaći najbolje rješenje za njih

Radnici se pitaju kako će Vlada spasiti ŽeljezaruRadnici se pitaju kako će Vlada spasiti ŽeljezaruNakon što su radnici splitske Željezare ponovno počeli štrajk glađu i zatražili od Vlade da prekine ugovor sa Zlomrexom, u javnosti se pojavila informacija da Vlada u tajnosti pregovara sa Carlson fondom.

Podsjetimo, prije otprilike dva tjedna ministarstvo gospodarstva održalo je sastanak sa predstvanicima tvrtke Zlomrex na kojem su pokušali pronaći rješenje za probleme u toj tvrtki. Kako su priopćili iz ministarstva, nije postignut zadovoljavajući dogovor i krenulo se u sporazumni raskid ugovora sa Zlomrexom.

No, kako javlja HRT, čini se da Vlada ipak tajno pregovara sa Carlson fondom, engleskim fondom koji je početkom rujna od Zlomrexa kupio splitsku Željezaru.

U Vladi tvrde da ih ugovor Zlomrexa i Carlson fonda ne obvezuje, jer Hrvatski fond za privatizaciju nije odobrio prodaju Željezare.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić na informacije o pregovorima Vlade i Engleza rekao je kako je taj fond kupio željezaru s odgodom te da su uvjeti koje su postavili državi za preuzimanje pokvareni i uvredljivi.

Inače, premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako je Vlada već postigla određene dogovore sa predstavnicima radnika te ih je zamolila da pričekaju i vjeruju Vladi da će pronaći najbolje rješenje za njih.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika